Despre nuca de cocos

Încă din străvechea Indie, nuca de cocos era recunoscută ca fiind un bun stimulant al sistemului imunitar, cu proprietăți antifungice, antivirale, antibiotice și antibacteriene.

Nuca de cocosNucile de cocos tinere, acelea care au coaja verde și o formă neregulată, conțin minunata apă de cocos, bogată în electroliți. Electroliții sunt acele minerale încărcate electric (potasiu, sodiu, clor si bicarbonat) regăsite în sânge și în țesuturile organismului, care ajută la stabilizarea PH-ului și la hidratarea corpului.

Apa de cocos este atât de pură, astfel că în Al Doilea Război Mondial se spune că soldații britanici și japonezi primeau intravenos apă de cocos pentru rehidratare[1].

O nucă de cocos tânără poate conține de la 200 până la 1000 ml apă, în funcție de dimensiunile acesteia, iar pe măsură ce ajunge la maturitate (coaja devine maro și fibroasă), scade și nivelul de apă.

Apa de cocos este bogată în enzime (ajută la digestie și metabolism), în minerale (calciu, fier, mangan, magneziu și zinc), în vitaminele B (riboflavină, niacină, tiamină, piridoxină și acid folic).

Nuca de cocosÎn zilele toride de vară vă recomand apa de cocos, dar și pulpa acesteia pe care o consumați cu o linguriță de pe pereții interiori ai nucii. Mare mi-a fost mirarea când am văzut în rafturile Mega Image Floreasca nuci tinere de cocos (preț aproximativ 12 Ron), dar și mai mare bucuria. Pentru mine, nuca de cocos și produsele adiacente (lapte, cream, ulei) sunt o descoperire destul de recentă. Cu toții am testat binecunoscuții fulgi de cocos deshidratat, însă nu există termen de comparație cu ce îți poate oferi o nucă de cocos crudă.

Nuca de cocos cu pai-2Așa că prospectați piața și nu treceți cu vederea nuca de cocos!

 

 

[1] http://news.health.ufl.edu/2011/17811/multimedia/health-in-a-heartbeat/can-coconut-water-mimic-human-plasma/

Lasă un comentariu

3 gânduri despre “Despre nuca de cocos”