Falafel sau chiftele de năut

Falafel sau chiftele de năut

Turcia, Egipt, Israel, Emirate, Româniaaaaa! Falafel este răspândit în întreaga lume și acum face parte și din meniurile noastre. Îmbrăcat într-o lipie, cu sos de tahini și câteva frunze de salată este shaorma vegetarienilor. Adică este foarte popular!

Falafel cu salata verde si ridichi

Până să devin vegetariană eram fan chifteluțe, acum sunt fan falafel. Cele mai bune, cele mai sățioase și cele mai căutate. Am observat că în funcție de cererea care există pe piață, totul se adaptează. Și nu vorbesc doar de perioadele de post în care se consumă, poate, mai puțină carne, ci vorbesc în general de oamenii care includ mai puțin spre deloc carne în meniul lor.

Multe localuri au început să marcheze cu o frunzuliță felurile vegetariene sau chiar să aibă o pagină întreagă în meniu dedicată felurilor de mâncare vegetariene/de post, și până și fast food-urile au ceva pentru vegetarieni, mă refer în special la cele cu specific turcesc/arăbesc. Deci lucrurile se mișcă în bine și asta este chiar îmbucurător. Gata cu cartofii prăjiți din meniuri și banala salată de vară. 🙂

Vouă vă place bucătăria orientală? Ce fel de mâncare preferat aveți?

Falafel

Falafel

Ingrediente:

250 grame de năut fiert

2-3 căpățâni de usturoi curățate

1 legătură de pătrunjel

2-3 lingurițe de mix de condimente pentru falafel

2-3 linguri ulei de măsline

sare după gust

Preparare:

Năutul fiert se mixează în robotul de bucătărie împreună cu toate ingredientele. Nu trebuie neapărat să-l faceți o pastă, pot rămâne bucăți de năut.

Formați chiftelele, le așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor la 180°C timp de 40-50 minute. Ori, le puteți prăji.

Pregătite la cuptor, chiftelele de năut se usucă și nu sunt foarte legate, însă au același gust bun. În plus, sunt mai sănătoase decât cele prăjite în ulei.

Falafel cu salata verde_

Falafel chiftele de naut

Chiftele de naut

Lasă un comentariu