Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Linte garam masala

Linte garam masala

Când vorbim de India, vorbim și de vegetarieni. Iar mâncărurile vegetariene cu specific indian sunt o explozie de arome și de gusturi. India împletește cele mai parfumate și mai interesante condimente, iar garam masala este una dintre combinațiile lor perfecte. Ai încercat vreodată acest mix de condimente?

Linte cu garam masalaÎmi aduc aminte când am citit prima dată despre acest mix. Nici nu auzisem de unele condimente. Și recunosc că am fost cam reticentă în a-l cumpăra. Dar nu voi regreta niciodată. Bine, de atunci s-au schimbat multe în viața mea și cu greu mai ezit când vorbim de noutăți. Mai ales din domeniul culinar!

Garam masala este un mix de semințe de: coriandru, chimion, chimen negru și cardamon negru, cuișoare, scorțișoară, ghimbir uscat, piper negru, nucșoară și foi de dafin, toate mărunțite fin. O să vedeți că mirosul se dezvoltă la cald, când veți adăuga mixul în mâncarea fierbinte. Se va ridica un miros îmbietor, amețitor… Mmm, o linte garam masala pe care n-o veți uita prea curând!

Linte uscata, ceapa, morcovLinte garam masala

Ingrediente:

250 grame de linte verde uscată

1 morcov măricel

2 cepe

600 grame de roșii din conservă

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță de turmeric pulbere

½ linguriță de mix de condimente garam masala (căutați-l prin marile lanțuri de magazine sau la magazinele naturiste)

sare după gust

Preparare:

Lintea se spală bine pâna când apa devine limpede și se pune la fiert timp de 30 minute. Între timp, într-o tigaie tip wok căliți în uleiul de măsline timp de 1 minut ceapa tocată, apoi adăugați morcovul mărunțit și turnați puțină apă cât să acoperiți ceapa și morcovul, lăsați 10 minute să fiarbă, după care puneți roșiile din conservă tăiate cuburi. După alte 10 minute adăugați lintea fiartă și scursă bine și lăsați să fiarbă încă 10 minute. Când ați oprit focul, adăugați sarea, turmericul și garam masala. Vă sfătuiesc să puneți treptat condimentele și să gustați după 2-3 minute, până se întrepătrund aromele. Gustând treptat vă obișnuiți și cu noul gust și veți ajunge să ajustați mâncarea de linte după bunul plac.

Enjoy masala!

Linte cu garam masala si turmericLinte uscataLinte garam masala