Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Supă de roșii

Supă de roșii

Fiecare vară servesc cu plăcere o supă de roșii coapte în soarele arzător și mă bucur de culoarea lor frumoasă. Aproape că nu există zi din vară fără să mănânc măcar o roșie și uite cum am trecut peste această iarnă mâncând cea mai mică cantitate de roșii posibilă. Buuun!

Supă de roșii

Copilăria mea a fost marcată de cele mai bune fructe și legume crescute cu drag și multă iubire de mamaia mea și îmi aduc aminte cum luam roșiile de pe tulpina lor și le mâncam ca pe mere. Gustul inegalabil al culturilor de la țară mă face acum să fiu mult mai selectivă, să caut în permanență acele fructe și legume delicioase și să o bat pe mama la cap să diversifice plantele cultivate. Biata de ea trebuie să îmi suporte mie experimentele. Ultimul experiment a fost cu un cartof dulce care mi-a încolțit în cutie și nu m-am îndurat să-l arunc, așa că l-am făcut pachet și l-am trimis spre a fi cultivat. E tânăr, e frumos și înfloritor. Aștept recolta și vă dau de veste dacă este și roditor.

Vouă vă place supa de roșii? Eu aș mânca în fiecare zi, iar busuiocul împreună cu pătrunjelul îi dau un gust deosebit. Și ce mai ziceți că e gata cât ai zice supă? Eu zic să treceți la treabă și să puneți de o supă de roșii super delicioasă.

Roșii de vară

Supă de roșii

Ingrediente:

1400 grame roșii decojite și tăiate cuburi

150 grame morcovi

1 ceapă măricică

1 linguriță ulei de măsline

busuioc, pătrunjel

sare și piper după gust

Preparare:

Roșiile se fierb timp de 10-15 minute împreună cu morcovii rași, iar ceapa se călește timp de un minut în uleiul de măsline până se înmoaie ușor și se adaugă peste roșiile fierte. În acest amestec se pun verdețurile și se blenduiesc bine până se obține o supă cremă.

Supă de roșii de vară

Lasă un comentariu