Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Ice tea cu boabe de cacao crude

Ice tea cu boabe de cacao crude

Pentru că s-a întors căldura și m-am întors și eu pe blog, off, că de multicel n-am mai postat, am zis să nu vin cu mâna goală. Așa că am umplut o carafă cu ice tea, ușor îndulcit, cu arome exotice și numa’ bun de savurat.

Ice tea cu boabe de cacao crude

Ideea acestui ice tea mi-a venit văzându-l pe cumnatul meu care bea un ice tea îmbuteliat, ce-i drept o variantă mai light și din ceai adevărat, hope so, dar nu neapărat pe gustul meu. Am plecat de la popularitea ice tea-ului american și am amestecat idei și gusturi: ceai negru slab îndulcit și răcit bine, cu accente de cacao, vanilie și rooibos. Iar pentru cei care preferă un gust ușor acrișor, lime-ul este nota perfectă de fresh și sour.

Băutura preferată a americanilor

Printre americani este popular acest tip de băutură, mie personal îmi place să încerc cât mai multe băuturi și recunosc că sunt o fană a băuturilor îmbuteliate inedite. În Austria și Germania am găsit ceai de kombucha îmbuteliat, my love, am testat și o limonadă vegană ???, cred că doar faptul că era vegană m-a atras, dar rămâne între noi :).

La băuturi și mâncare sunt deschisă, testez tot felul de combinații ingenioase și am descoperit recent ceva mega nebunesc. Limonadă cu mărar! Delicios de bună și cu un ingredient exotic, așa că mă gândesc să pun și eu o rețetă pe blog. Ce ziceți? Curioși deja?

Ice tea cu ceai negru și vanilie

Ice tea cu boabe de cacao crude

Ingrediente:

1 litru de apă fiartă

2 lingurițe ceai negru

2 lingurițe de cacao nibs (bucăți de boabe de cacao crude)

1 plic ceai rooibos

1 vârf de cuțit de pudră de vanilie

îndulcitor după gust (am folosit 2 lingurițe de nectar de cocos, cât să accentueze gustul ceaiului negru și al boabelor de cacao)

câteva felii de lime

Preparare:

Se pun toate ingredientele, mai puțin îndulcitorul și feliile de lime, în apa fiartă, se amestecă bine și se lasă la infuzat timp de 3-4 minute. Se strecoară, se îndulcește după gust, se lasă la răcit și se servește în carafă cu cuburi de gheață și felii de lime.

Ice tea blended with love!

Ice tea cu ceai negru, boabe de cacao și vanilie

Lasă un comentariu