Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Limonadă cu căpșuni și rozmarin

Limonadă cu căpșuni și rozmarin

De Ziua Copilului celebrăm cu o limonadă cu căpșuni și rozmarin, răcoroasă și parfumată ca o dimineață de vară domoală. Mi-am neglijat un pic atribuțiile de blogger culinar, însă tot am pus la cale cu Mirela detalii din mini tabăra noastră. Dacă nu ai aflat deja, poți da click aici pentru a fi în temă cu proiectul nostru.

Limonadă cu căpșuni

Ei, și pentru că în weekend am fugit un pic din București, m-am ales cu niscaiva obiecte potrivite pentru activitatea mea de fotograf acreditat, ahhh, că diploma încă e pe vine, și tocmai bune de înfrumusețat rețetele mele. Vorba ’cea: îi dai un deget și îți ia toată mâna. Cam așa am procedat și eu, doar că eu am luat mâna. 🙂

Pentru că tot este Ziua Copilului și pentru că m-am manifestat precum copilul curios de odinioară, hai să-ți povestesc pe scurt de unde am carafa din poze. Fusei în vizită la mama-soacră și pe ici-colo mi-au sărit în ochi niște obiecte simpatice. Și cum analizam eu lucrătura și îmi și construiam în minte un plan de fotografie cu dânsele, mă aud întrebând dacă pot să le iau. Mama-soacră, drăguță, a aprobat cu dragă inimă, dar eu nu m-am mulțumit cu o carafă, am plecat 4 carafe, dintre care una și cu pahare în dotare. Ptiu, exact ca atunci când eram copil! Îi mulțumesc din suflet, promit să am grijă de ele și să fac limonadă la greu vara asta, că acum tot am carafe de umplut.

Rețetă limonadă cu căpșuni și rozmarin

Limonadă cu căpșuni și rozmarin

Ingrediente:

500 ml apă

200 grame căpșuni

sucul de la 1-2 lămâi

1-2 linguri de îndulcitor lichid preferat (mie îmi place nectarul de cocos)

1-2 crenguțe de rozmarin (se folosesc doar frunzele)

Preparare:

Sucul de lămâie, frunzele de rozmarin, îndulcitorul și apa se mixează bine la blender și se transferă într-un vas separat. Căpșunile se mixează bine în blender și se toarnă într-un vas/carafă. Peste acestea se toarnă limonada. Se bea cu poftă de viață!

La mulți ani, copile drag! Nu uita să rămâi mereu vesel!

Carafă limonadă cu căpșuni

Carafă limonadă cu căpșuni și rozmarin

Limonadă cu căpșuni și rozmarin2

Limonadă cu căpșuni și rozmarin

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Limonadă cu căpșuni și rozmarin
Publicată în
Timp de preparare
Timp total de preparare
Sumar rating
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Lasă un comentariu