Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Limonada mentolată – superstarul verii

Limonadă mentolată!!! O savurăm vară de vară la terase, acasă, la prieteni, receee, dulceee, este plină de energie, este revigorantă. Dar pe lângă faptul că ne stinge setea, ce beneficii are această licoare văratică?

Limonada

Despre lămâie

Lămâia este aliatul nostru împotriva răcelilor având proprietăți antibacteriene și antivirale. Este un propulsor pentru sistemul imunitar datorită vitaminei C, ne este de ajutor în digestie, ne albește dinții, conferă strălucire părului dacă îl clătim la finalul spălării cu puțin suc de lămâie amestecat cu apă. Lămâia este antiseptică, se utilizează în tratarea înțepăturilor de insecte, acnee, în organism ajută la alcalinizarea PH-ului și menține buna funcționare a celulelor. În ciuda calității ei de a fi un fruct acid și este un bun detoxifiant al sângelui.

Menta, ca și lămâia acționează la nivelul dinților și îi albește.  Are efect calmant pentru stomac, pentru durerile din gât, pentru durerile menstruale, pentru migrene, pentru dureri musculare și reumatice. Mentolul este direct responsabil pentru diminuarea durerii. Menta este antibacteriană și reglează nivelul de sebuum din piele. Este excelentă pentru prevenirea afecțiunilor aparatului digestiv, precum: sindromul colonului iritabil, gastrită, ulcer, indigestie, stări de greață, este antifungică și împrospătează respirația.

Limonada cu menta

Beneficiile mierii

Mierea, un dar din partea albinelor, este o sursă importantă de energie datorită conținutului mare de carbohidrați – fructoză și glucoză. Este o resursă de minerale, precum: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc. Mierea este un bun ajutor pentru asimilarea calciului în organism, ajută la calmarea tusei și a gâtului iritat. Este un leac din popor pentru tratarea rănilor superficiale, cum ar fi juliturile și este un înlocuitor sănătos al zahărului.

După această pledoarie pentru sănătate, luăm apă, zeama a două lămâi al cărei gust acrișor îl potolim cu puțină miere și îl înfrumusețăm cu un pumn zdravăn de frunze de mentă. Le amestecăm pe toate cu puterea unui blender de mare viteză până rezultă limonada mentolată.

În zilele toride și nu numai, limonada mentolată răspândește fiori de gheață, energizează, imunizează, vindecă și hrănește corpul. Așa că dragă cititorule, sper că ți s-a făcut poftă de un pahar cu sănătate. 🙂

Limonada mentolata

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Limonadă mentolată
Publicată în
Timp total de preparare

Lasă un comentariu

2 gânduri despre “Limonada mentolată – superstarul verii”