Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Mango Lassi vegan

Mango Lassi vegan

Inspirată de atâta India care mi-a trecut pe la urechi în ultima vreme, mi-am preparat acest mango lassi vegan, o băutură indiană delicioasă și parfumată. Ce nu știți voi încă este că toate smoothie-urile mele sunt mai cremoase și mai fine, că spreadurile sunt pufoase și mătăsoase.  Datorită unui blender bun!

mango-lassi-vegan-4

Mango lassi vegan este o băutură derivată din lassi tradițional indian care este sărat și este făcut cu iaurt clasic, un milkshake reinventat pentru pofticioși. Unde sunt condimente de tot felul sunt și eu, pentru că îmi place să mă joc cu aromele. De data aceasta pot să vă spun că mango combinat cu cardamon este mirific și că toată această combinație cu mango, iaurt vegan și cardamon este o nebunie.

Ce iubesc eu cel mai mult la smoothie-uri este că, pe lângă faptul că sunt delicioase. Smoothie-urile țin locul unei mese sau sunt pe post de gustare sățioasă, acum depinde de combinație de ingrediente.

mango-lassi-vegan

Despre mango

Mango are rolul de a diminua colesterolul rău (LDL) din sânge datorită fibrelor conținute și a vitaminei C. Din pulpa fructului se pot face măști pentru ten, măști care au rolul de a curăța porii și a hrăni pielea în profunzime. Datorită vitaminei A, putem avea ochi mai sănătoși, iar cu ajutorul acizilor tartric și malic ne alcalinizăm corpul.

Mango conține și vitamina B6 care menține sănătatea creierului, cu precădere a neurotrasmițătorilor. Vitamina B6 este responsabilă și pentru starea noastră de bine și de un somn bun.

Mango Lassi vegan

Ingrediente:

300 grame mango bucăți

200 grame iaurt natur soia

100 ml lapte vegetal sau apă

4-5 păstai de cardamon

1 lingură suc de lămâie

Preparare:

Păstaile de cardamon se desfac și semințele din interior se pisează cu ajutorul unei lingurițe sau în mojar și se mixează bine în blender împreună cu celelalte ingrediente până se obține un smoothie cremos.

mango-lassi-vegan-optimum-9200a

 

 

 

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Mango Lassi vegan
Publicată în
Timp de preparare
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Lasă un comentariu

3 gânduri despre “Mango Lassi vegan”