Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Prânzul la restaurant vegetarian Arome și fetele Healthy Bloggers

Prânzul la restaurant vegetarian Arome și fetele Healthy Bloggers

Clanul nostru s-a mărit cu Sibel Grigore și uite-ne pe noi aproape toate luând prânzul la un mic restaurant vegetarian Arome într-o zi mohorâtă de noiembrie, dar de mare sărbătoare în calendarul creștin-ortodox.

sibel-grigore

Prânzul la Arome a fost o experiență „aparte” pentru mine și sper să nu fi fost doar ziua mohorâtă de vină. Ușor dezamăgită de meniul lor îmbogățit cu sandwich-uri și o vitrină cu destul de multe deserturi, totuși am notat delicatețea supei de cartofi dulci. Distrasă de vitrina cu torturi și prăjituri și de faptul că se comandă la bar, am perceput locul în sine ca o cafenea, unde poți servi și ceva cald.

Cum a început prânzul nostru la restaurant vegetarian Arome

Ne-am strâns ușor-ușor în jurul mesei o parte din fetele Healthy Bloggers, mai exact, Sibel, Andreea, Delia și Cristina și am așteptat încălzindu-ne cu un ceai bun. Așteptarea mea aș fi dorit să se concretizeze prin cunoașterea owner/ilor Arome și un pic de socializare pe subiectul: cum și de ce un restaurant vegetarian? Însă am plecat cu speranța că îl/îi voi cunoaște măcar online. Didn’t happened, în ciuda efortului meu.

restaurant-vegetarian-arome

Meniul Arome

Să trecem la meniu. Arome are un meniu simplu, format din supe calde și un fel principal, cel puțin asta se poate vedea cu ochiul liber pe pagina lor de socializare. Noi am mâncat o supă delicioasă de cartofi dulci la care am adăugat sandwich-uri și wrap-uri. Ce fel de sandwich-uri? Sandwich-uri vegetariene cu sfeclă, brânză de capră, rodie și nuci, sandwich-uri vegane cu avocado, măsline și pesto roșu, cu ciuperci, hummus și sfeclă roșie. Wrapurile au fost vegane și vegetariene, cele vegetariene aveau un sos foarte bun și halloumi, morcov plus alte legume, iar la cele vegane brânza a fost înlocuită cu avocado.

Pe lângă toate acestea, Arome are și o listă de sucuri/smoothie-uri și cafea. Puteți consulta zilnic pagina lor de socializare pentru a vedea ce au pregătit bun în ziua respectivă.

burger-vegan-arome

restaurant-vegetarian-arome-2

sandwich-uri-vegane

sandwichuri-vegetariene-cu-branza-de-capra

supa-de-cartofi-dulci

wrap-vegan-si-vegetarian

De ce nu sunt o fană a sandwich-urilor din comerț sau restaurante sau coffee shop-uri?

Poate e timpul ca cei care merg pe premisa că sandwich-urile salvează orice local, ei bine… greșesc. Cred că sunt cea mai greșită alegere și o să descriu strict din punctul meu de vedere.

De ce nu optez pentru sandwich-uri clasice? Sunt greu de mâncat, pâine multă, sosuri și ingrediente care se scurg la fiecare mușcătură și dau o falsă senzație de sațietate, mai ales când se folosește pâine albă.

sandwich-restaurant-vegetarian-arome

Ideea mea de sandwich se rezumă la o singură felie de pâine integrală, intermediară cu semințe multe, cu secară sau orice altceva dar nu albă (musai fibre multe în pâine) cu o pastă tartinabilă din abundență și îmbogățită cu ingrediente magice (ciuperci, linte, fasole, condimente, etc) plus cu o mare salată lângă ea. Cam ăsta este sandwich-ul meu pe care îl poți mânca lejer cu o furculiță și un cuțit, plecând sătul și hrănit.

Arome nu este un loc pe care să-l ocolești, dar trebuie să știi ce vrei să mănânci în ziua respectivă, pentru că meniul nu este foarte variat. O cafea și un sandwich și un desert? Sau o mâncare consistentă pentru toată ziua?

 

 

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Restaurant vegetarian Arome
Author Rating
31star1star1stargraygray