Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Matcha Latte cu lapte de cocos

Matcha Latte cu lapte de cocos

Unul dintre dezavantajele trezitului de dimineață este că nu găsești pe rafturile supermarketului ce-ți dorești tu să cumperi. Mă uitam curioasă pe geam și vedeam câte un angajat care intra în supermarket la ora 6 dimineața. În condițiile în care supermarketul deschide la ora 07.30. Buba este că nu știu de ce vin bieții oameni la ora aia dacă fie nu au marfă de pus pe raft. Ori au avut altceva de făcut că eu busuioc verde nu am găsit și mai bătea și un vânt de primăvară prin rafturi.

Matcha Latte vegan

În fine, am plecat cu alte goodies de acolo, printre care și o nucă de cocos zdravăn de dezvoltată căci i-am tras câteva satâruri pân’ să crape. Și ce m-am gândit eu să fac cu ea? Un matcha latte vegan bun de te lingi pe mustăți. Eram tare curioasă să testez și eu ceaiul matcha și mi-a plăcut mult acea culoare pe care o are matcha latte și ce mai zici că mi-a mai deschis un pic ochii, că tare mă luase somnul pe la prânz. În concluzie, este bun și se merită.

Despre matcha

Se spune despre matcha că este mult mai bună decât obișnuitul ceai verde datorită faptului că atunci când preparăm și bem ceaiul matcha ingerăm frunza întreagă, pe când la ceaiul verde doar infuzăm planta. Ceaiul matcha este bogat în antioxidanți, este un bun detoxifiant, scade colesterolul și nivelul de zahăr din sânge. Matcha conține seleniu, magneziu, zinc și crom și ne ajută la buna concentrare în activitățile noastre.

Matcha Latte cu lapte din nucă de cocos

Matcha Latte cu lapte de cocos

Ingrediente:

2 grame ceai matcha (1 linguriță rasă)

50 ml apă încălzită la 80-90 grade

150 ml lapte de cocos proaspăt

1-2 lingurițe îndulcitor (am folosit nectar de cocos)

Preparare:

Ceaiul matcha se amestecă cu apa încălzită cu ajutorul telului special de preparare a ceaiul matcha sau direct în blender, apoi se adaugă laptele de cocos și îndulcitorul în blender și se mixează până la omogenizare.

Matcha Latte rețetă vegană

Nucă de cocos de băut

Matcha Latte cu lapte de cocos

Nucă de cocos spartă

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Matcha Latte cu lapte de cocos
Publicată în
Timp de preparare
Timp total de preparare
Sumar rating
41star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)