Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Galetă cu nectarine parfumate

Galetă cu nectarine parfumate

Vară, vară, parfumată… De două zile meșteresc la o galetă cu nectarine parfumate și e musai să o încercați și voi. Noi ne-am îndrăgostit lulea de ea, dar ăsta e secretul nostru, ok?

Galetă cu nectarine parfumate cu portocale și flori de scorțișoară

Nu sunt adepta deserturilor care conțin fructe pentru că simt că le lipsește ceva, iar mie îmi place să-mi curgă zeama fructelor pe degete, să le halesc crude. Aoleu, ce-am zis? Păi și eu ce am gătit aici? O galetă cu nectarine? Da, da, îți ziceam că nu-mi plac fructele în desert, însă dacă le dai un pic de farmec, un astfel de desert poate face diferența. Iar din când în când… putem face o excepție.

Am parfumat nectarinele cu flori de scorțișoară pisate bine în mojar și coajă uscată de portocală. Să știi că este o mare diferență între florile de scorțișoară uscate și scoarța măcinată de scorțișoară. Florile au o aromă și un parfum mult mai domol, o dulceață discretă. Iar coaja de portocală este divină atunci când se joacă cu florile de scorțișoară și cu vanilia pudră, crede-mă că este o combinație de vis care scoate gustul nectarinei coapte (adică coaptă la cuptor) din banal. Trebuie să încerci acest desert! 🙂

Galetă cu nectarine parfumate cu flori de scorțișoară

Galetă cu nectarine-2

Galetă cu nectarine parfumate

Ingrediente:

Pentru blat:

250 grame făină integrală spelta

50 grame făină de migdale

80-100 ml apă rece

80 grame ulei de cocos topit

3 lingurițe de zahăr de cocos

Compoziția:

500 grame de nectarine feliate și fără sâmbure (cantitate obținută din 4 nectarine mari)

1 vârf de cuțit de vanilie pudră

15-20 flori de scorțișoară pisate bine

½ linguriță coajă de portocală

3 lingurițe de zahăr de cocos

Preparare:

Încingeți cuptorul la 180°C.

Făina spelta, făina de migdale și zahărul de cocos se amestecă bine într-un vas larg, apoi se adaugă uleiul de cocos topit și puțin câte puțin adăugați apa rece până formați o cocă pe care o frământați ușor până la omogenizare.

Aluatul obținut se lasă la frigider pentru 20 minute.

Nectarinele se taie felii subțiri, se amestecă cu zahărul de cocos, praful de vanilie, coaja de portocale și florile de scorțișoară pisate.

Întindeți aluatul pe o hârtie de copt cu ajutorul unui sucitor (nu veți avea nevoie de făină pentru a manevra aluatul) într-un strat suficient de subțire (aproximativ ½ cm) cât să vă permită să adăugați și fructele și să vă rămână și o margine de 2-3 degete lățime pe care o veți trage pe marginea fructelor așezate în mijlocul blatului.

Hârtia de copt pe care ați întins aluatul o trageți într-o tavă, apoi așezați feliile de fructe în centrul aluatului, lăsând o margine de 2-3 degete pe care o veți trage peste fructe. Formați pliuri din loc în loc din aluat.

Puteți presăra puțin zahăr peste blat înainte de a introduce tava la cuptor (opțional).

Coaceți galeta cu nectarine timp de 45 minute la 180°C (coacere convențională – căldură de sus și de jos, tava așezată în mijlocul cuptorului).

Poftă de vară parfumată!

Blat galetă cu nectarine

Galetă necoaptă cu nectarine

Galetă cu nectarine parfumate cu portocale

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Galetă cu nectarine parfumate
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)