Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Brioșe cu cacao parfumate

Brioșe cu cacao parfumate

E weekend și la o cană de ceai sau cafea, după preferințe, merge o brioșă cu cacao și frumos parfumată, în timp ce ne bucurăm de ziua noastră liberă. Cu ceva timp în urmă dulciurile erau doar pentru zilele de weekend, când mama sau o mătușă dragă, sora mai mare sau bunica, pregăteau cu drag pentru restul familiei un desert de weekend.

Brioșe cu cacao parfumate

Pentru această rețetă am înjumătățit cantitățile, tocmai pentru a nu abuza de prea mult dulce. Se pare că astăzi oamenii au uitat să se bucure de orice, iar mâncărurile fac parte din grila „Sunt nervos, mănânc” sau „Dulcele mă face să mă simt bine”. Nu, total greșit! O prăjitură sau o felie de tort sau orice alt produs care nu e tocmai o combinație benefică pentru noi ar trebui să fie savurat, ci nu abuzat. Recunosc că și eu am exagerat cu dulciurile și ele cu mine la rândul lor, însă acum se pare că îmi învăț lecția. Corpul vrea mai puțin, nu mai este obișnuit cu mult sau cu prea dulce și pentru zilele pofticioase am pregătite câteva bombonele raw sau dulciuri raw vegane.

Pentru mine, dulciurile clasice cu lapte și ouă au devenit dulciuri de weekend sau la ocazii speciale, cum ar fi vizita unui prieten sau o celebrare. Nu toți sunt adepți ai cofetăriei raw vegane sau vegane, așa că pentru aceștia păstrez o parte din bucătăria clasică, dar cu ingrediente cât mai sănătoase.

Brioșă  cu cacao

Brioșe cu cacao parfumate

Ingrediente:

60 grame de făină integrală

50 grame de făină albă

30 grame de făină de migdale

60 grame de zahăr muscovado

75 grame de unt topit

50-70 ml lapte

1 ou

2 lingurițe de cacao cu vârf

un vârf de cuțit de scorțisoară pudră

o păstaie de cardamon (se folosesc semințele din interior, pisate bine)

1 linguriță praf de copt

Preparare:

Cuptorul se preîncălzește la 190°C și se pregătesc 6-8 forme pentru brioșe.

Se amestecă toate ingredientele uscate: cele toate trei tipuri de făină, zahărul, condimentele și praful de copt. Oul se bate cu laptele și untul topit, după care se toarnă peste mixul uscat și se amestecă până se încorporează bine.

Compoziția se toarnă în forme și se dă la cuptor pentru 20-25 minute.

Muffins time!

Orhidee și brioșe

Brioșe cu cacao

Lasă un comentariu