Muesli crocant cu boabe de cacao
Este un fapt că mie îmi plac boabele de cacao crude, că îmi place să le amețesc bine la blender împreună cu o banană și lapte vegetal sau să le savurez în ciocolata raw vegană crocantă. Rețeta de muesli crocant am descoperit-o când mi-am cumpărat dintr-un magazin bio o cutie de muesli și m-am îndrăgostit imediat ce am gustat din această combinație.
Ție îți plac boabele de cacao crude? Dacă da, îmi poți lăsa mai jos un comentariu cu rețeta ta preferată care să includă minunatele boabe de cacao.
Mi-am adus aminte zilele trecute de cerealele mele preferate, care bineînțeles că abundă de zahăr, și pentru care făcusem o pasiune cruntă. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut vreodată că voi ajunge să îmi fac singură cereale pentru micul dejun, să îmi prepar singură lapte vegetal pentru ele… sunt total diferită de cum eram acum câțiva ani buni, când eram consumatoare doar de produse frumos ambalate și bine plasate pe raft prin reclamă. By the way, rețeta mea de muesli este fără zahăr. 🙂
Muesli crocant cu boabe de cacao
Ingrediente:
200 grame fulgi de ovăz
50 grame curmale fără sâmburi înmuiate în 100 ml apă timp de o oră
40 grame boabe de cacao crude sparte și curățate de coajă
30 grame semințe chia (sau 2 linguri)
15 grame fulgi de cocos (sau 1 lingură cu vârf)
1-2 lingurițe cu vârf pudră de karob
un praf de sare
Preparare:
Curmalele fără sâmburi se lasă la înmuiat în 100 ml apă timp de o oră, apoi se mărunțesc în robotul de bucătărie cu lamă în S sau cu ajutorul unui blender de mână până se obține o pastă fluidă (pasta se obține din curmale și din apa în care au stat la înmuiat).
Pregătim cuptorul și îl încingem la 180°C.
Boabele de cacao crude se mărunțesc în robotul de bucătărie cu lama în S.
Toate ingredientele uscate se amestecă într-un bol, apoi se adaugă pasta de vanilie și pasta de curmale și se amestecă cu ajutorul unei spatule de silicon.
Se pregătește o tavă întinsă în care așezăm hârtie de copt, iar compoziția noastră se întinde compact pe toată suprafața și se dă la cuptor pentru 10 minute la 180° (coacere intensivă). Se scoate tava și cu ajutorul unei linguri de lemn se sparge compoziția în bucăți, apoi se dă din nou la cuptor pentru alte 10 minute.
Un mic secret: faptul că spargem compoziția, ajutăm la uscarea întregului amestec. Nu coacerea este importantă, ci uscarea compoziției în bucăți, deci atenție la timp și la temperatura cuptorului setată.





