Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Muesli crocant cu boabe de cacao

Muesli crocant cu boabe de cacao

Este un fapt că mie îmi plac boabele de cacao crude, că îmi place să le amețesc bine la blender împreună cu o banană și lapte vegetal sau să le savurez în ciocolata raw vegană crocantă. Rețeta de muesli crocant am descoperit-o când mi-am cumpărat dintr-un magazin bio o cutie de muesli și m-am îndrăgostit imediat ce am gustat din această combinație.

Muesli crocant cu boabe de cacao crude

Ție îți plac boabele de cacao crude? Dacă da, îmi poți lăsa mai jos un comentariu cu rețeta ta preferată care să includă minunatele boabe de cacao.

Mi-am adus aminte zilele trecute de cerealele mele preferate, care bineînțeles că abundă de zahăr, și pentru care făcusem o pasiune cruntă. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut vreodată că voi ajunge să îmi fac singură cereale pentru micul dejun, să îmi prepar singură lapte vegetal pentru ele… sunt total diferită de cum eram acum câțiva ani buni, când eram consumatoare doar de produse frumos ambalate și bine plasate pe raft prin reclamă. By the way, rețeta mea de muesli este fără zahăr. 🙂

Rețetă de muesli crocant cu boabe de cacao

Muesli crocant cu boabe de cacao

Ingrediente:

200 grame fulgi de ovăz

50 grame curmale fără sâmburi înmuiate în 100 ml apă timp de o oră

40 grame boabe de cacao crude sparte și curățate de coajă

30 grame semințe chia (sau 2 linguri)

15 grame fulgi de cocos (sau 1 lingură cu vârf)

1-2 lingurițe cu vârf pudră de karob

pastă de vanilie

un praf de sare

Preparare:

Curmalele fără sâmburi se lasă la înmuiat în 100 ml apă timp de o oră, apoi se mărunțesc în robotul de bucătărie cu lamă în S sau cu ajutorul unui blender de mână până se obține o pastă fluidă (pasta se obține din curmale și din apa în care au stat la înmuiat).

Pregătim cuptorul și îl încingem la 180°C.

Boabele de cacao crude se mărunțesc în robotul de bucătărie cu lama în S.

Toate ingredientele uscate se amestecă într-un bol, apoi se adaugă pasta de vanilie și pasta de curmale și se amestecă cu ajutorul unei spatule de silicon.

Se pregătește o tavă întinsă în care așezăm hârtie de copt, iar compoziția noastră se întinde compact pe toată suprafața și se dă la cuptor pentru 10 minute la 180° (coacere intensivă). Se scoate tava și cu ajutorul unei linguri de lemn se sparge compoziția în bucăți, apoi se dă din nou la cuptor pentru alte 10 minute.

Un mic secret: faptul că spargem compoziția, ajutăm la uscarea întregului amestec. Nu coacerea este importantă, ci uscarea compoziției în bucăți, deci atenție la timp și la temperatura cuptorului setată.

Boabe de cacao crude Stefani Boutique

Rețetă de muesli crocant

Muesli cu boabe de cacao crude

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Muesli crocant cu boabe de cacao
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Lasă un comentariu