Salată cu broccolini, spanac, porumb și mazăre
Când am devenit vegetariană nu m-am gândit niciodată că nu mă voi sătura din mâncare, deși am fost întrebată de nenumărate ori dacă mă satur cu ceea ce mănânc. Surprinzător da, chiar mă satur. Iar dacă cineva nu mă crede, cel mai bine ar fi să-și pregătească un bol de salată cu broccolini și toate bunătățile din rețetă și mai vorbim după ce termină bolul. Eu nu am reușit încă să-l termin!
Nutriție vegană
De ceva vreme îmi contorizez rețetele cu cronometer.com pentru a vedea aportul adus în corp de fiecare ingredient, proteinele conținute, vitamine, minerale. Conținutul de proteine din această salată este de 43% din cantitatea totală. Aproape că mi-am atins jumătate din obiectivul numit proteine pe ziua de azi și am adus și ceva fibre, vitamina C, K, A, ceva B-uri, niște mangan, magneziu, fosfor și potasiu. Deci nu se moare de foame în perioada postului și aici mă refer la cei care consumă carne în mod obișnuit, nu la noi vegetarienii sau veganii. Important este să alegi alimentele care te hrănesc cu adevărat, cât mai variat și făr’ de pâine sau cât mai puțină și de bună calitate.
Salată cu broccolini, spanac, porumb și mazăre
Ingrediente:
100 grame mazăre fiartă
100 grame porumb fiert
100 grame roșii cherry (8 bucăți)
80 grame spanac
60 grame broccolini sau broccoli
30 grame semințe de dovleac fără coajă
Dressing:
3 lingurițe suc lămâie
2 lingurițe fulgi de drojdie inactivă
2 lingurițe ulei vegetal
2 linguri apă
un praf de sare
Preparare:
Spanacul, broccolini și roșiile spălate se taie și se pun într-un bol. Peste ele se pune mazărea fiartă și porumbul fiert. Semințele de dovleac se încălzesc ușor într-o tigaie timp de un minut și se pun peste celelalte ingrediente. Se asezonează cu dressingul preparat prin amestecarea tuturor ingredientelor de mai sus.
Start la salate! 🙂
Un gând despre “Salată cu broccolini, spanac, porumb și mazăre”