Prânz vegetarian în natură
Ne-am hotărât să luăm prânzul în natură și să preparăm ceva ce poate fi la fel de bun și în formula rece. Am pus de niște mămăligă, am copt niște sfeclă roșie, am ales o brânză cu mucegai și am făcut aceste tartine minunate, o combinație ușor îndrăzneață, dar garantat gustoasă.
Înainte nu-mi plăcea foarte mult mămăliga, iar de mămăligă rece nici nu se punea problema. Nu puteam înțelege cum oamenii mănâncă mămăligă rece, pentru mine trebuia să fie fierbinte, brânza să se topească sub căldura ei și apoi totul mâncat repede pentru a nu se răci. Dacă fac un bilanț, multe lucruri s-au schimbat pentru mine: de la percepții la stil de viață per total. Încă aștept și sunt sigură că în continuare se vor schimba lucruri pentru mine. 🙂
Hai la un prânz vegetarian în natură!
Tartine din mămăligă cu brânză cu mucegai și sfeclă roșie coaptă
Ingrediente:
200-250 grame mălai
800 ml apă
3-4 sfecle potrivite ca mărime
150-200 grame brânză cu mucegai (am folosit brânză de oaie Roquefort)
2-3 lingurițe de pastă de hrean sau hrean proaspăt ras
câteva crenguțe de cimbru verde
1 linguriță de ulei de măsline
sare, piper după gust
Preparare:
Într-un vas non aderent se pune apa la fiert și când dă în clocot se pune treptat mălaiul, amestecând cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Eu las amestecul la fiert între 40-60 minute, vasul acoperit cu capac și amestec de câteva ori până este gata.
Sfecla se spală, se curăță de coajă, se taie bucăți, se unge cu puțin ulei, sare și piper și se dă la copt la 180° pentru 30-40 minute.
Când mămăliga este gata, se toarnă într-o tavă unsă cu puțin ulei și se dă la cuptor pentru 30 minute până formează o crustă deasupra.
Mămăliga se taie pătrate, se presară deasupra brânza mărunțită, felii de sfeclă coaptă, cimbru verde și pastă de hrean.
Se servește cu plăcere!






2 gânduri despre “Prânz vegetarian în natură”
Cred ca fac asta de Craciun, arata tare apetisant!
Hey! Super! E tare bun și simplu de făcut! 🙂