Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Scurt tur la restaurante vegane din Berlin partea I

Scurt tur la restaurante vegane din Berlin partea I

Happy Cow numără cam 300 de restaurante vegane, vegetariene sau veg friendly doar în Berlin. Ce înseamnă un restaurant veg friendly? Restaurantele veg friendly oferă opțiuni și pentru vegetarieni și vegani, pe lângă preparatele lor clasice, așa cum este Hard Rock Cafe București care tocmai a relansat meniul vegetarian sub motto-ul #beedgiegoveggie.

lunch-at-daluma-restaurant

Din cele 300 de restaurante doar 154 din ele sunt vegane și vegetariene, restul fiind restaurante clasice, dar având și meniu dedicat vegetarienilor și veganilor. E clar, mă mut în Berlin. By the way, știați că Berlinul este declarat capitala vegetariană a lumii? Și nu degeaba din moment ce restaurantele pentru vegetarieni și vegani concurează cu cele ale carnivorilor (când spun „carnivor” fac o simplă distincție între bucătării, fără nicio urmă de bad feelings). 😉

First pick – Daluma, healthy eating

Scurtul meu tur a cuprins 5 restaurante, despre unul dintre ele deja am scris aici, este cel unde am fost la brunchul vegan și care face parte dintr-un hotel bio.

Daluma s-a deschis în octombrie 2013 și este un concept de healthy food cu aer new-yorkez, nefiind neapărat un restaurnat vegan, așa cum a menționat Marian, unul din cei 3 asociați. David, Lukas și Marian sunt cei 3 owneri ai restaurantului Daluma, cu Marian chiar am avut plăcerea să discut puțin despre afacerea lor, despre drumul lui până la Daluma și cam ce înseamnă pentru ei Daluma: healthy eating. Nu pot să nu fiu cârcotașă și să remarc că până la momentul când le-am trecut eu pragul restaurantul era unul vegan, iar pe unul din rafutri trona Studiul China, deși ei susțin că sunt un restaurant cu mâncare sănătoasă. Oare doar atât?

daluma-restaurante-vegane-healthy

Ce mănânci la Daluma

Meniul restaurantului Daluma este în ton cu atmosfera, adică plin de viață și cu multe opțiuni inspirate. La capitolul smoothies și sucuri vezi titluri precum Beet Box, Run Forest, The Radiator sau Green Giant, dar cel mai mult îmi place Burning Man care conține ghimbir și piper cayenne, de aici și denumirea lui arzătoare.

Dacă te nimerești la micul dejun, not my case,  ai 3 opțiuni: budincă de chia, musli probiotic și un porridge din hrișcă sau All-In-One sub denumirea de I Want It All, iar masa de prânz vine cu 5 preparate însoțite de un topping.

Ce am testat eu și sora mea, ghidul meu în tot Berlinul și cel mai fidel fan al blogului meu J, puteți vedea în fotografii: linte cu topping de roșii, rucola, spanac, busuioc, semințe de pin, roșii uscate și proaspete și usturoi și quinoa cu topping de avocado, alune, castravete, chili, ghimbir, ardei galben, zucchini și coriandru.

Impresii de la Daluma

Combinațiile par complicate, dar nu am simțit asta în gustul mâncării. Meniul mai conține și 3 tipuri de salate și 2 boluri cu acai și minunatul desert. Marian a fost atât de încântat că i-am trecut pragul și am zăbovit oleacă în cârciuma lui, încât ne-a oferit la plecare un desert pe care să-l savurăm pe drum: ciocolată mega delicioasă. Hell Yeah!

Daluma este un loc cozy, rupt de atmosfera europeană, unde poți mânca cocoțat pe băncile înalte de afară sau dinăuntru, admirând trecătorii. Personal îmi inspiră tinerețe, vitalitate și relaxare, eu l-aș puncta mai mult pentru ceea ce transmite decât pentru mâncare, deși ciocolata a fost fantastică, iar paleta de sucuri și smoothies este greu de egalat de către vreun alt restaurant.

Don’t miss it dacă mergi la Berlin, este fresh și Marian te poate întâmpina cu un zâmbet pur românesc. Merită!

Stay tunned pentru următoarele restaurante vegane vizitate!

daluma-restaurant-quinoa-with-avocado-peanuts-topping

daluma-restaurant-lentils-with-tomato-topping

Summary
Review Date
Reviewed Item
Restaurant Daluma - Healthy eating
Author Rating
41star1star1star1stargray