Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Mic dejun vegetarian

Mic dejun vegetarian

Dacă mă puneai acum patru ani să fac un sandwich, cel mai bun, pentru mine, ar fi fost un sandwich cu șuncă. Fără nimic altceva! Și acum înțeleg de ce persoanele care renunță la carne nu văd oportunitățile din jurul lor. E ca și cum ai avea privirea îngustată sau universul tău se învârte în jurul unui singur punct.

DSC02546

De când am devenit vegetariană viața mea în bucătărie se rezumă la ingrediente care fac diferența, care dau o notă aparte preparatelor sau vin cu un plus de gust și schimbă întreg conceptul de preparat. Plus că nu concep ca la masa de dimineață să nu am ceva crud pe farfurie sau măcar în pahar. Fie un smoothie cu fructe băut înainte de masă, fie măcar un ardei verde, care este preferatul meu.

Așa că pe o simplă felie de pâine poți crea un univers cu adevărat gustos. Ce ar fi fost crema de brânză fără felia de vânătă coaptă și un pic de cimbru verde?

Mic dejun vegetarian

Mic dejun vegetarian

Ingrediente:

2-3 felii de pâine (am folosit pâine cu maia sau tip graham)

50-70 grame cremă de brânză (am folosit cremă de brânză de capră cu usturoi și pătrunjel, de la Artesana)

1 vânătă mică

câteva crenguțe de cimbru verde

sare, piper după gust

o jumătate de linguriță ulei de măsline

Preparare:

Vânăta se taie felii subțiri, feliile se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu puțin ulei de măsline și se coc 15-20 minute la 180°C până se rumenesc ușor. Când sunt gata se scot din cuptor, se sărează și se piperează.

Feliile de pâine se ung cu cremă de brânză, se așează deasupra feliile de vânătă coapte și se presară crenguțe de cimbru tocate mărunt.

DSC02650

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Mic dejun vegetarian
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Lasă un comentariu