Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Paste cu legume și usturoi copt

Vă propun o porție de paste cu legume și usturoi copt, cât se poate de fresh și de aromate, așa ca la AromaVerde. Mie mi-a fost dor de niște legume ușor crocante, coapte și aromate subtil și de minunăția de usturoi copt, pe care dacă aveți poftă, îl puteți mânca și întins pe pâine.

Paste cu legume si usturoi copt

Tarhonul, mmm, tare a mai tras mama de mine să-l înghit. Îmi tot arăta bucuroasă tufa ei de tarhon ce creștea mândră și frumoasă în grădină, mai îmi strecura câteva fire de tarhon în salată, ba mai făcea câte un mujdei de usturoi cu cimbru și tarhon, și uite așa m-am trezit că îmi place tarhonul. N-aș fi zis!

Dacă nu vă plac prea mult verdețurile, aveți răbdare. Gătiți cu ele, puneți-le în salate, combinați-le cu ingrediente astfel încât să devină tentante pentru voi. Nici mie nu-mi plăceau înainte, mă rezumam la pătrunjel și mărar, leușteanul era „să nu-l văd”, dar de când sunt vegetariană iubesc tot ce este verde și aromat.

Hai! La paste cu voi! 🙂

Legume coapte

Paste cu legume și usturoi copt

Ingrediente:

200 grame paste integrale

150 grame dovlecel tăiat cuburi

150 grame broccoli rupt buchețele

100 grame fasole galbenă/verde

150 grame usturoi sau 5 căpățâni

1-2 crenguțe de tarhon, de rozmarin și de cimbru (proaspete)

1-2 linguri zeamă de lămâie

ulei de măsline (am folosit spray)

piper, sare după gust

Preparare:

Legumele se spală, se taie și se pun într-un vas împreună cu tarhonul, rozmarinul și cimbrul, se adaugă sare și piper după gust, se stropesc cu puțin ulei de măsline (am folosit cam 5-6 pufuri de spray), nu uitați și de zeama de lămâie să o adăugați în vas și dacă mai doriți puteți pune 100-200 ml apă în vasul acoperit. Se dau la cuptor pentru 30-40 minute.

Într-un vas mai mic puneți usturoiul tăiat în partea de sus a căpățânii (ca o pălărie), stropiți cu un pic de ulei de măsline, sărați și va sta același timp la cuptor, precum legumele.

Fierbeți pastele, puneți legumele peste ele și stoarceți căpățânile de usturoi coapte. Veți vedea că interiorul iese foarte ușor și are consistența unei creme. Din toată povestea de mai sus ies cam 2 porții.

Poftă la paste fresh!

Usturoi copt

Lasă un comentariu