Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Un vegan în Berlin, turul restaurantelor vegane – partea a II-a

Un vegan în Berlin, turul restaurantelor vegane – partea a II-a

Ce mănâncă un vegan în Berlin? Foarte simplu: alege din cele 300 de restaurante vegane, vegetariene sau veg friendly. Și ca să fie treaba treabă am mai pus pe listă încă 3 restaurante cărora le-am trecut pragul și le-am degustat bunătățile. A mai rămas doar să ți le arăt și ție.

umami-restaurant

Next stop: restaurant Umami, clasic dar și cu preparate veggie

La Umami poți gusta din preparatele bucătăriei indoneziene și te poți bucura de ingrediente fresh. Pe lista mea s-au regăsit un bol cu seitan, tofu și noodles garnisit cu ardei roșu, baby porumb și ciuperci shiitake, Buddha Rolls, care au cam aceiași compoziție cu a bolului, și un matcha latte vegan. Sora mea s-a răsfățat cu o supă tradițională Pagoda Pho aromatizată cu busuioc thailandez, ghimbir și coriandru verde și o băutură cu căpșuni, cred, să-mi fie cu iertare dar am uitat ce a băut. 🙂

Atmosfera este plăcută, terasa este în permanență plină și lumea este într-o mișcare continuă: vin, mănâncă și pleacă, noi ne-am nimerit chiar la prânz când era foarte aglomerat. Dar am avut masă rezervată.

umami-restaurant-bowl-with-seitan

umami-restaurant-buddha-rolls

umami-restaurant-matcha-vegan-latte

umami-restaurant-pagoda-pho

umami-restaurant-strawberry-drink

umami-restaurant-terrace

Ta-daaa! Am ajuns la The Bowl

The Bowl și Veganz sunt prieteni buni, Veganz este un supermarket vegan în totalitate, iar The Bowl este restaurantul aflat deasupra minunatului supermarket vegan. Și ca să le combinăm armonios, după ce îți umpli burta poți merge la shoping de încălțăminte vegană.

Mi-a plăcut foarte mult sigla The Bowl și semnificația ei trecută pe prima pagină a meniului. Sigla este formată dintr-un cerc, un triunghi și un pătrat, cele două din urmă fiind conectate tangent la cerc prin punctele formate la 60 și 90 de grade. Triunghiul este omul, care trece prin cele 3 stadii: naștere, maturitate și moarte. Pătratul este simbolul planetei noastre și laturile sale sunt cele 4 anotimpuri. Cercul este simbolul primar al infinitului, raiului, armonia tuturor puterilor, Întregul, Universul.

De ce este interesant The Bowl? Pentru că este un restaurant certificat organic, gătesc cu apă vitalizată și folosesc energie verde, iar motto-ul lor spune: natura este guru-ul nostru.

Eu m-am armonizat cu un Buddha Bowl, bun de te lingeai pe degete, umplut cu vinete, cartofi dulci, Sumatra curry, legume diverse, acel roșu carpaccio din sfeclă, orez și minunatele shiitake. Sora mea a optat pentru un Falafel Bowl, numai că falafelul era cu sfeclă, de acolo și culoarea intensă a chifteluțelor, umplut cu hummus din fasole, salată taboulleh și un sos minunat cu lămâie și caju.

the-bowl-vegan-restaurant-berlin-buddha-bowl

the-bowl-vegan-restaurant-berlin-clean-eating

the-bowl-vegan-restaurant-berlin-vegan-bowl

the-bowl-vegan-restaurant-berlin_

un-vegan-in-berlin-falafel-the-bowl

Ultima oprire: Rawtastic

Și ca să încheiem cum se cuvine turul restaurantelor vegane, ne-am oprit la Rawtastic, raw vegan în totalitate. Aici am băut Chaga Latte, chaga fiind o ciupercă foarte apreciată de asiatici, denumită în diverse moduri de culturile lumii: Darul lui Dumnezeu, Diamantul Pădurilor, Regele Plantelor.

Ce am păpat bun… Lasagna raw din zucchini marinat, umplută cu o brânză delicioasă de nuci, pesto și un ragu de roșii și nuci alături de o salată verde și Tex Mex Bowl, un guacamole cu maioneză și chipotle, orez vegetal și crackerși cu semințe de in.

rawtastic-raw-vegan-restaurant-berlin-interior

rawtastic-raw-vegan-restaurant-berlin-matcha-latte

rawtastic-raw-vegan-restaurant-berlin-raw-lasagna

rawtastic-raw-vegan-restaurant-berlin-tex-mex-bowl-2

rawtastic-raw-vegan-restaurant-berlin

rawtastic-raw-vegan-restaurant-berlin-chaga-latte

Din cele 3 restaurante dau nota 5 din 5 pentru The Bowl pentru mâncarea extrem de delicioasă și pentru principiile lor din bucătărie: bio și folosirea energiei verzi. Restul primesc nota 4 din 5. 🙂

Sper să îți fie de folos acest articol și să fie un mic ghid de supraviețuire a unui vegan în Berlin, nu că nu ai supraviețui acolo. 🙂

Nature is our guru!

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Restaurant The Bowl Berlin
Author Rating
51star1star1star1star1star