Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Soy – restaurant vegan vietnamez în Berlin

Soy – restaurant vegan vietnamez în Berlin

Soy este un restaurant vegan vietnamez din Berlin situat pe strada Rosa-Luxemburg nr. 30, nu foarte departe de AlexanderPlatz. Meniul lor este destul de variat, de la supe la farfurii specifice cu noodles și preparate însoțite de orez la dumplings și udon. Ceea ce mă uimește mereu în Berlin este faptul că există atâtea opțiuni vegane. Despre câte restaurante vegane sunt în Berlin am vorbit aici.

Noodles cu stir fry tofu și seitan

Meniu de prânz convenabil

Pe lângă meniul clasic există și opțiunea meniului de prânz în care alegi un fel principal din 5 și adaugi un smoothie sau un ceai în funcție de sezon sau un roll cu legume.

Secțiunea de supe este destul de în regulă, sunt supe pentru toate gusturile. Poți alege o supă dulce acrișoară, o supă incredibil de bună cu lapte de cocos sau o supă clară cu dumplings. Prețurile sunt decente pentru o capitală europeană, dar mult mai mari decât cele din România. În meniu vei mai găsi și o altă pagină cu supe, acestea fiind înlocuitorul unui fel principal vegan. Sunt bogate în tăiței asiatici și legume, sunt condimentate cu ierburi și rădăcini și sunt foarte sățioase.

 

 

Roll asiatic cu legume Soy Berlin

Restaurant vegan vietnamez Soy Berlin

Ingrediente alese

Aperitivele, salatele și felurile principale sunt bazate pe ingrediente precum tofu și seitan, însă varietatea ingredientelor adiționale le scoate din anonimat. Ador faptul că aceste feluri abundă de lemongrass, galangal, ciuperci oyster, alge, germeni, ciuperci shiitake, frunze de lime și tamarind, plus altele.

La meniul zilei, ceea ce am ales și eu împreună cu sora mea, sunt preparate vegane care te satură. Fie ai de ales între tăiței, fie între orez, ambele acompaniate de legume, tofu și setian trase în sosuri delicioase. La aproape 7 Euro ai tot ce îți trebuie, plus o băutură sau un roll cu legume. Prețul mediu pentru un fel principal din meniu este de 10 Euro.

Nu este prima mea vizită în Berlin, de aceea cred că am fost un pic mai leneșă în a aduna restaurante veg-friendly sau vegetariene. Dacă ai de gând să plănuiești o ieșire în Berlin, poți citi și acest articol ca să te inspiri.

Un alt restaurant vietnamez complet vegan este Cat Tuong care are are un meniu foarte asemănător cu Soy, însă mâncărurile sunt parcă mai delicioase. Merită să le treci și lor pragul. Pare un business de familie, într-un loc micuț, dar cu un vibe bun. Cat Tuong se află pe strada Kastanienallee nr. 89 în zona Prenzlauer Berg.

 

Viel spass!

Tofu și seitan în sos tamarind cu orez Soy Berlin

Restaurant vegan Soy Berlin

 

 

 

 

 

 

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Soy - restaurant vegan vietnamez în Berlin
Author Rating
41star1star1star1stargray

Lasă un comentariu