Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Biscuiți cu unt de arahide și garam masala (rețetă vegană)

Biscuiți cu unt de arahide și garam masala (rețetă vegană)

Rețeta aceasta de biscuiți cu unt de arahide a ieșit din cuptor pornind de la o tematică indiană. Cum în oraș se anunțase „Veggie In The City” și toți participanții erau așteptați cu merinde cu tema India, am zis să încerc ceva nou. Am stat, m-am gândit și am zis totuși să aleg ceva rapid și simplu de făcut. Așa am copt acești biscuiți cu unt de arahide.

Biscuiți vegani cu unt de arahide și garam masala

M-am tot jucat cu rețeta, ba a ieșit untul de arahide prea grunjos, ba am pus melasă, însă gustul este demențial de bun oricum ar fi. Este o combinație subtilă de dulce-sărat, cu arome îmbietoare tocmai din India. Știți că garam masala este un mix indian de condimente pe care eu l-am tot folosit, cu precădere în această rețetă.

Dacă vreodată vrei să faci ceva special, joacă-te cu condimentele și ierburile aromate. Dintr-o rețetă banală poți face un adevărat hit. Și nu vă feriți să le folosiți chiar în deserturi. Acolo au cel mai mare farmec.

Biscuiți vegani cu unt de arahideBiscuiți cu unt de arahide

Biscuiți cu unt de arahide și garam masala

Ingrediente:

200 grame unt de arahide făcut în casă (conține sare)

150 grame făină tip 650

100 grame melasă/zahăr muscovado

100-120 ml lapte vegetal

1 linguriță extract de vanilie

1 linguriță mix pudră garam masala

½ linguriță scorțișoară pudră

1 linguriță praf de copt (opțional)

Preparare:

Cuptorul se încinge la 180°C (am folosit coacere intensivă, aerul fierbinte suflă de sus).

Ingredientele uscate (făină, condimente, zahăr) se pun într-un bol și se amestecă cu ajutorul unui tel/spatule, apoi se adaugă untul de arahide lăsat să se încălzească la temperatura camerei (devine mai fluid), laptele vegetal și se amestecă bine până la omogenizare.

Omogenizarea am făcut-o în Thermomix cu ajutorul funcției de frământare pentru 5 minute. Fie se amestecă bine cu o lingură de lemn, fie se folosește orice ajutor mecanic (robot de bucătărie) pentru a omogeniza compoziția cât mai bine.

Praful de copt este opțional, la una din turele de biscuiți am uitat de el și biscuiții au ieșit foarte buni și fără el.

Când s-a omogenizat coca, se ia o cantitate mică de cocă, se modelează sub formă de mingiuță între palme, apoi se aplatizează cu ajutorul unei spatule de silicon direct în tava de copt acoperită cu hârtie specială. Și tot așa până se termină coca și se umple tava.

Biscuiții se coc la 180°C timp de 15-20 minute. În funcție de cât este coca de umedă, timpul de coacere poate fi mai scurt sau mai lung. Când biscuiții s-au rumenit ușor, atunci sunt gata și se pot scoate din cuptor.

Biscuiții se păstrează într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică timp de 5-7 zile.

Biscuiți vegai cu garam masala

Cocă biscuiți vegani Thermomix

Biscuiți cu unt de arahide tavă

Biscuiți cu unt de arahide rețetă vegană

Biscuiți cu unt de arahide și garam masala

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Biscuiți cu unt de arahide și garam masala
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
4.51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Lasă un comentariu