Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Smoothie aromat

Smoothie aromat

Încă nu am ajuns campioană la băut smoothie-uri verzi, însă văd că mă îndrept pe drumul cel bun. Le tot colorez și îndes în blender din ce în ce mai multe legume sau frunze verzi. Ce v-am pregătit astăzi este inspirat dintr-un local drăguț, însă are o mică modificare față de original.

Smoothie aromat cu ananas, fenicul, menta, busuioc, ghimbir

Aromele busuiocului, mentei și a feniculului fac casă bună împreună, iar ananasul dulce împletește cele trei arome. Ghimbirul pică la fix și schimbă un pic nota vegetală cu una ușor picantă. Mie mi-a plăcut foarte mult acest smoothie. Dacă și vouă o să vă placă, trăgeți-mă de mânecă și spuneți-mi.

Feniculul, pentru că el este vedeta acestui smoothie, este o sursă bună de vitamina C, deci aveți grijă să-l consumați și crud, și este bogat în fitonutrienți cu puternic efect antioxidant. S-au făcut studii pe animale care arată că unul dintre fitonutrienți (anetol) reduce inflamațiile și protejează împotriva apariției cancerului.

De câte ori citesc despre o legumă sau un fruct, câte beneficii au, cât de sănătoase sunt, mă gândesc în sinea mea: păi mai era cazul fato să te întrebi? Mai vrei dovezi? Oricum, e bine să le mai trecem în revistă din când în când ca să nu uităm binefacerile acestora.

Dacă nu ai bifat până acum combinația de mai jos, te rog nu uita să iei fenicul de la piață ca să te poți delecta cu un smoothie aromat.

Fenicul, menta, busuioc, ghimbir

Smoothie aromat

Ingrediente:

½ ananas potrivit la mărime

1 bucată nu prea mare de fenicul

câteva frunze de mentă

câteva frunze de busuioc

un cub de ghimbir

150 ml apă

Preparare:

Toate ingredientele se mixează bine la blender. Se bea și se savurează până la ultima aromă.

Notă: am înlocuit țelina cu ghimbir și am scos îndulcitorul din calcul. Dacă ananasul este copt bine, nu se simte nevoia de îndulcitor.

Smoothie cu ananas, fenicul, menta, busuioc, ghimbir

Smoothie aromat

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=23

Lasă un comentariu