Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Supă cremă de ardei copți

Supă cremă de ardei copți

Ieri am stat în tihnă și am copt ardei la foc de lemne în curtea de la țară a mamei. Și cum castronul se umplea, m-am gândit eu: Oare când am să mănânc atâția ardei copți? Și numai bine că mi-a trecut prin minte un gând: ce ar fi să fac o supă cremă de ardei copți?

Supă cremă de ardei copți 2

Recunosc că pe o astfel de vreme nici nu m-aș fi încumetat să dau drumul la cuptor, așa că a fost de bun augur că am petrecut puțin timp la țară, învârtind la ardei și la vinete pe grătar. Oricum, diferența de temperatură dintre betoanele din capitală și pământul ars de câmpie a fost sesizabilă, mai ales că zona unde merg este bine aerisită de o pădure deasă și întinsă și pe ici-colo mai dai și de câte un ochi de apă.

Îmi plac atât de mult legumele de vară și cred că poți face din fiecare câte un fel de supă fără prea multe ingrediente, doar unu sau două condimente care să îi pună în valoare gustul și aroma și gata supa.

Supă de ardei copți

Supă cremă de ardei copți

Ingrediente:

500 grame ardei copți, curățați

1 țelină mică (aproximativ 140 grame)

2 cepe potrivite (aproximativ 140 grame)

500 ml apă

sare și piper după gust

un vârf de cuțit de nucșoară măcinată

un vârf de cuțit de cimbru uscat

smântână vegetală pentru servit

Preparare:

Ceapa și țelina tăiate cuburi mici se pun la fiert în 300 ml de apă pentru 5-7 minute și se adaugă cimbrul uscat și nucșoara.

Legumele fierte se pun în blender alături de ardeii copți, se adaugă restul de apă (200 ml) și se mixează bine. Pe parcurs adăugați sare și piper după gust.

Dacă doriți o consistență mai fluidă, puteți să mai adăugați apă.

Se servește cu smântână vegetală și cu puțin suc de lămâie!

Supă cremă de ardei copți 3

Lasă un comentariu