Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Clătite vegane

Clătite vegane

Într-o lume vegană există și clătite fără ou, bogate în fibre și fără zahăr rafinat. Da, și îmi plac nespus de mult! Pancakes, clătite americane sau cum vreți voi să le numiți, sunt delicioase și mai gustoase decât cele clasice.

Clătite vegane

God bless bananas! Bananele sunt extraordinare, nu doar pentru gustul lor și beneficiile pe care le au, ci și pentru faptul că sunt un bun liant în preparate vegane și un bun îndulcitor natural. Le folosesc în rețeta de fursecuri fără zahăr, în smoothie-uri și le consum simple, dar am grijă să nu fac abuz de ele pentru că risc să le resping pentru o perioadă bună de timp. Vouă nu vi s-a întâmplat să respingeți sau chiar să scoateți un aliment din circuit?

Zilele următoare vă voi povesti despre două din ingredientele acestor clătite și despre plăcuta mea experiență cu ele. O viață sănătoasă înseamnă produse sănătoase. Sper că sunteți de acord cu mine și așa că hai să încingem tigaia!

Clătite fără ou

Clătite vegane

Ingrediente:

75 grame făină de alac (o puteți înlocui cu orice alt tip de făină)

20 grame făină de in

5 grame (1 linguriță) praf de copt

1 banană decojită (aproximativ 130 grame)

100-120 ml lapte vegetal

20 grame ulei de cocos

15 grame nectar din flori de cocos

extract de vanilie

apă

Preparare:

Făina de in se amestecă cu 100-120 ml apă până se formează o pastă ușor fluidă și se lasă la hidratat. Banana se pasează cu o furculiță, se amestecă cu uleiul de cocos, laptele vegetal, nectarul și extractul de vanilie, apoi se adaugă și făina de in hidratată (aceasta, împreună cu banana vor avea rol de liant al compoziției).

Peste compoziția umedă se adaugă făina de alac și praful de copt, prin cernere, și se amestecă cu ajutorul unui tel.

Încingeți bine o tigaie non-aderentă și turnați din compoziție cât să formați o clătită de 10-15 cm în diametru și de aproximativ 0,5 cm grosime. La prima clătită am folosit un pic de ulei de cocos pentru a unge tigaia, apoi am copt restul clătitelor fără ulei.

Coaceți fiecare clătită la foc mediu, cam 3-5 minute pe fiecare parte. Dacă se ard, reduceți flacăra.

Notă: eu le-am copt în tigaie pe o plită electrică la nivelul 5 din 9 (9 fiind cel mai intens).

Clătite vegane fara oua