Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Supă de morcovi raw vegană

Supă de morcovi raw vegană

Uneori simplitatea te împinge spre lucruri minunate. Și sănătoase. Astăzi am trecut pe lista mea cu lucruri minunate o supă de morcovi raw vegană. Cu siguranță voi repeta această rețetă când morcovii dulci și gustoși vor ieși din pământul proaspăt și cald.

Supă de morcovi raw vegană

Ce înseamnă prea mulți morcovi în frigider? Este semn că urmează să experimentăm o supă raw vegană de morcovi, fără prea multe ingrediente, fără prea multă bătaie de cap și fără foc.

Dacă te gândești la restul care-ți va rămâne din stoarcerea morcovilor, ei bine, poți să nu te mai gândești la asta. Eu l-am pus la congelator și îl voi folosi la niște chifteluțe de post sau poate chiar la niște pâinici. Îți dau de veste imediat ce voi pune ceva delicios pe farfurie.

Și dacă nu ești pe deplin convins de această supă de morcovi raw vegană, gândește-te la beneficiile morcovului pentru sănătatea organismului nostru: conținut de vitamina A care ajută în detoxifierea ficatului și împreună cu vitamina E redă strălucirea părului, antiseptic pentru cavitatea bucală și o sursă bună de minerale: potasiu, sodiu, fosfor, zinc și calciu.

Morcovi si marar

Supă de morcovi raw vegană

Ingrediente:

1 kg morcovi

½ castravete fabio

1-2 fire de ceapă verde

câteva fire de mărar verde

1 lămâie

sare, piper după gust

Preparare:

Din morcovii spălați se obține suc prin ce metodă doriți (centrifugare, presare la rece). Castravetele se spiralează cu ajutorul spiralatorului de legume, iar fideluța obținută se lasă la marinat în sucul de la o lămâie timp de o jumătate de oră (este opțional). Ceapa și mărarul se toacă mărunt.

Peste fideluța de castravete se toarnă sucul de morcovi obținut, se adaugă ceapa verde tocată și se presară mărar verde mărunțit. Eu am mai adăugat și puțină pulpă rămasă de la morcovi pentru consistență.

Se servește imediat. 🙂

Fideluță de castravete

Supă de morcovi raw vegană cu mărar

Lasă un comentariu

Un gând despre “Supă de morcovi raw vegană”