Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Supă de linte

Supă de linte

Am rămas datoare cuiva cu această rețetă de supă de linte pentru că tare bună mai este. Nu este deloc complicată, doar că secretul este să îmbinăm corect condimentele, astfel încât să se păstreze gustul lintei și aromele condimentelor să se împletească perfect.

Supă de linte

De multe ori aleg pentru invitați preparate simple și relativ rapid de obținut, însă se mai întâmplă să nu fie pe placul lor, asta este, și pentru mine a fost o provocare să devin vegetariană așa că îi înțeleg. Dar cu această supă nu am dat niciodată greș. Gustul lintei este perfect atunci când adaugi condimentele potrivite și în doze potrivite.

Garantez de la această supă de linte o dragoste de la prima degustare. Așa că hai, pune-te pe treabă! Primăvara este sezonul îndrăgostiților de soare, de natura care reînvie, de… castronul cu supă de linte. 🙂

Linte roșie, ceapă, țelină, morcov

Supă de linte

Ingrediente:

200 grame de linte roșie

400 grame de roșii conservate (se poate și mai puțin, depinde gustul fiecăruia)

1 morcov

1 ceapă

1 țelină mică

un vârf de cuțit de coriandru boabe măcinat

1/2 linguriță de turmeric pudră

un vârf de cuțit de chimion măcinat

coriandru verde uscat pentru decor (sau neuscat dacă vă place aroma lui)

sare, piper după gust

Preparare:

Lintea se spală bine până când apa rămâne limpede și se pune la fiert timp de 15-20 minute. Legumele se toacă și se pun la fiert cu apă cât se le acopere, iar când sunt aproape fierte se adaugă roșiile conservate și se mai fierb încă 5 minute.

În funcție de câtă apă vă rămâne de la lintea fiartă și de la legume, păstrați puțină pentru a nu risca să vă iasă supa prea groasă sau prea subțire, apoi blenduiți bine lintea și legumele fierte și completați, după caz, cu apa rămasă.

La sfârșit adăugați sarea și condimentele, amestecați și lăsați 5 minute să se elibereze aroma condimentelor.

Puteți experimenta cu aceste condimente și să vă găsiți propriul dozaj. De asemenea, puteți servi supa de linte cu zeamă de lămâie sau cu smântână vegetală.

Primăvară frumoasă să aveți!

Linte roșie

Supă de linte roșie

Lasă un comentariu

Un gând despre “Supă de linte”