Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Supă Massaman

Asia și ale ei povești frumoase… Supa Massaman am descoperit-o de foarte puțin timp și pentru că avea pe lista de ingrediente lapte din nucă de cocos. Cu niște legume de bază și condimente alese iese o supă extraordinară.

Supa massaman limeÎn compoziția supei găsim cartofi, morcovi, ceapă, ciuperci sau tofu și mixul Massaman sub formă de pastă sau pudră uscată. Acest mix de condimente este o combinație foarte interesantă, cu dulceața laptelui de cocos rezultă un gust îmbătător.

Pentru că nu am experimentat îndeajuns această supă, am folosit pastă Massaman din comerț care, de obicei, conține: chili, usturoi, ceapă, lemongrass, galangal, tamarind, coajă de kaffir lime, piper, semințe de coriandru, cardamon, chimen, dar și pastă de creveți, uneori. Așa că atenție ce cumpărați!

Supa_massamanRețeta este foarte simplă dacă deja aveți pasta. Luați o mână de ciuperci preferate sau tofu ferm, 1-2 cartofi potriviți, 1-2 morcovi, o ceapă, 500 ml lapte de cocos, puneți laptele de cocos la fiert, adăugați legumele toate și peste 10-15 minute adăugați și pasta Massaman. Mai lăsați tot amestecul pe foc pentru 2-3 minute, strecurați în supă 2-3 frunze de kaffir lime si 2-3 bucăți de lemongrass sau puțină pulbere de lemongrass, în funcție de ce aveți prin cămară, și serviți cu orez fiert.

Garantat iese o supă deosebită, are un gust exotic cu accente reinventate de lămâie. Încercați cele două ingrediente și veți înțelege teoria mea: frunze de kaffir lime și lemongrass.

Frunze limeSupa Massaman face parte din top 10 cele mai bune feluri de mâncare thailandeze, dar în topul meu personal este number one. Dacă învățați să vă faceți propria pastă Massaman, pe care și eu sper să învăț să o fac, atunci lucrurile devin mult mai simple.

Supa massaman si frunze de limeBucătăria thailandeză este grozavă, totul este fast și nu, nu vorbesc despre fast food, ci despre fast healthy food pentru că nimic nu se fierbe sau se prăjește până la epuizarea tuturor nutrienților. Ce să mai zicem de multitudinea de condimente și ierburi!

Totul e gata cât ai zice „Supă Massaman”!

Lasă un comentariu

2 gânduri despre “Supă Massaman”