Supă Minestrone

Supă Minestrone

De fiecare dată când mănânc o supă într-un restaurant vreau să țip din toate papilele gustative: WOW, mai ales când vorbim de supele cu legume așa cum este și supa Minestrone. N-am reușit până acum să găsesc o supă cu adevărat gustoasă așa cum este cea făcută în casă. O împletitură de legume gustoase, asezonate cu ierburi proaspete și aromate, care te satură și are un gust deosebit, cam asta este viziunea mea despre o supă Minestrone.

Supă de legume Minestrone

Uitându-mă la perioada în care mâncam carne, am senzația că am mers toată viața cu o pungă de hârtie pe cap, căci nu țineam în dulap decât sare, piper și boia dulce și nici nu aveam habar de alte condimente. Și nici o fană a lor nu eram, sinceră să fiu. Acum caut, mă documentez, testez, cumpăr tot ce prind și îmi face cu ochiul, și tot nu am ajuns să testez îndeajuns. Și nici spațiu de depozitare nu mai am.

Revenind la supa Minestrone, nu știți ce pierdeți dacă nu o încercați. Este o supă sățioasă, perfectă pentru masa de seară, bogată în legume și cu gust deplin de Italia, ori cum altfel să definesc busuiocul zdrobit în mojar cu muguri de pin și emulsionat cu ulei de măsline și aruncat în supă pentru un gust suprem?

Am găsit la supermarket un mix de legume perfect pentru o supă rapidă fără ca tu să mai cureți și să speli legumele. Dacă nu te deranjează mierea conținută poți opta pentru acest mix, însă dacă vrei o supă vegană atunci urmează cantitățile din rețeta propusă de mine.

Supă Minestrone cu pesto verde

Supă Minestrone

Ingrediente:

100 grame dovlecel/zucchini

100 grame broccoli

100 grame mazăre verde

80 grame morcovi

70 grame roșii cherry

50 grame ceapă

400 ml apă

200 ml suc de roșii (consistență mai groasă)

5 căței de usturoi zdrobiți

½ linguriță oregano

sare și piper după gust

Pentru pesto de busuioc:

20 grame frunze de busuioc verde (un pumn zdravăn)

15 grame muguri de pin

1 linguriță ulei de măsline

sare și piper după gust

Preparare:

Legumele curățate, spălate și tăiate grosier se pun în apă când aceasta clocotește pentru 3-5 minute, apoi se adaugă sucul de roșii, oregano, sarea și piperul. Mai lăsați pe foc încă 2 minute. La final adăugați usturoiul zdrobit.

Pesto-ul de busuioc îl puteți pregăti în mojar sau în robotul de bucătărie cu lama în S, adăugând toate ingredientele și mixând bine sau îl cumpărați de-a gata.

Supa Minestrone se servește cu 1-2 lingurițe de pesto din busuioc adăugat în farfurie.

Timpul de fierbere poate fi mărit, însă mie îmi plac legumele al dente, adică mai ferme atunci când le mestecăm.

Supă Minestrone

Supă Minestrone legume congelate Frosta

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Supă Minestrone
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Lasă un comentariu