Supă Minestrone
De fiecare dată când mănânc o supă într-un restaurant vreau să țip din toate papilele gustative: WOW, mai ales când vorbim de supele cu legume așa cum este și supa Minestrone. N-am reușit până acum să găsesc o supă cu adevărat gustoasă așa cum este cea făcută în casă. O împletitură de legume gustoase, asezonate cu ierburi proaspete și aromate, care te satură și are un gust deosebit, cam asta este viziunea mea despre o supă Minestrone.
Uitându-mă la perioada în care mâncam carne, am senzația că am mers toată viața cu o pungă de hârtie pe cap, căci nu țineam în dulap decât sare, piper și boia dulce și nici nu aveam habar de alte condimente. Și nici o fană a lor nu eram, sinceră să fiu. Acum caut, mă documentez, testez, cumpăr tot ce prind și îmi face cu ochiul, și tot nu am ajuns să testez îndeajuns. Și nici spațiu de depozitare nu mai am.
Revenind la supa Minestrone, nu știți ce pierdeți dacă nu o încercați. Este o supă sățioasă, perfectă pentru masa de seară, bogată în legume și cu gust deplin de Italia, ori cum altfel să definesc busuiocul zdrobit în mojar cu muguri de pin și emulsionat cu ulei de măsline și aruncat în supă pentru un gust suprem?
Am găsit la supermarket un mix de legume perfect pentru o supă rapidă fără ca tu să mai cureți și să speli legumele. Dacă nu te deranjează mierea conținută poți opta pentru acest mix, însă dacă vrei o supă vegană atunci urmează cantitățile din rețeta propusă de mine.
Supă Minestrone
Ingrediente:
100 grame dovlecel/zucchini
100 grame broccoli
100 grame mazăre verde
80 grame morcovi
70 grame roșii cherry
50 grame ceapă
400 ml apă
200 ml suc de roșii (consistență mai groasă)
5 căței de usturoi zdrobiți
½ linguriță oregano
sare și piper după gust
Pentru pesto de busuioc:
20 grame frunze de busuioc verde (un pumn zdravăn)
15 grame muguri de pin
1 linguriță ulei de măsline
sare și piper după gust
Preparare:
Legumele curățate, spălate și tăiate grosier se pun în apă când aceasta clocotește pentru 3-5 minute, apoi se adaugă sucul de roșii, oregano, sarea și piperul. Mai lăsați pe foc încă 2 minute. La final adăugați usturoiul zdrobit.
Pesto-ul de busuioc îl puteți pregăti în mojar sau în robotul de bucătărie cu lama în S, adăugând toate ingredientele și mixând bine sau îl cumpărați de-a gata.
Supa Minestrone se servește cu 1-2 lingurițe de pesto din busuioc adăugat în farfurie.
Timpul de fierbere poate fi mărit, însă mie îmi plac legumele al dente, adică mai ferme atunci când le mestecăm.





