Paste siciliene cu vinete și zucchini
Am tot poftit la o rețetă de paste cu legume, cu roșii cherry zemoase, cu mult usturoi și busuioc și am pus de această rețetă de paste siciliene cu vinete și zucchini. Cică în Sicilia ăștia sunt topiți după vinete, dar ei n-or știi că și mie îmi plac? Și nu doar în paste. Îmi place și nebunia asta de salată de vinete, altfel decât o pregătim noi românii.
Am plecat la cumpărături să mă aprovizionez și mă tot gândeam că o dau în bară rău de tot azi: am băgat la gluten de nu știu pe ce mânecă să îl mai scot: am pregătit mucenici zemoși, mucenici moldovenești pufoși și acum paste? Ufff, dar dacă asta am poftit… oricum, pastele siciliene sunt pline de legume gătite al dente, parfumate cu oregano și busuioc proaspăt, și cu muuult usturoi.
Nu știu de ce am tot avut în cap paste cu sos, parcă nu concepeam să nu băltăcesc pastele în sos de roșii și să pun o tonă de parmezan peste ele. Am scăpat de obsesia asta pentru că îmi plac mult pastele cu legume, dar cu multe legume, și mâzgălite bine cu pesto de busuioc. Făr’ de parmezan! Ia și rețeta de paste! 🙂
Paste siciliene cu vinete și zucchini
Ingrediente:
500 grame paste integrale (sau poți alege paste fără gluten)
1 vânătă (aproximativ 400 grame)
1 zucchini (aproximativ 300 grame)
300 grame roșii cherry
1 lingură capere marinate (scurse bine)
10-12 căței de usturoi
oregano verde
busuioc verde
sare, piper
ulei vegetal
preparare:
Fierbem pastele conform specificațiilor de pe ambalaj, le scurgem și le lăsăm deoparte.
În timp ce fierb pastele trageți rapid (2 minute) la tigaie zucchini tăiat cubulețe, împreună cu 3-4 căței de usturoi zdrobiți, sare, piper și oregano tocat mărunt. Se scoate într-un vas și se lasă deoparte.
Vânăta se taie cubulețe, se trage 5 minute la tigaie cu usturoi zdrobit, caperele scurse, oregano tocat, sare și piper. Se scoate în același vas cu zucchini.
Roșiile cherry se taie în două și se trag rapid la tigaie (2 minute) cu puțin busuioc.
Intr-o tigaie, încingeți 1 linguriță de ulei și sotați rapid usturoi zdrobit și oregano proaspăt, apoi puneți pastele cu puțină sare și amestecați bine. Se stinge focul și peste paste se pun zucchini, vânăta și roșiile sotate.
Pastele siciliene se servesc cu pesto din busuioc din abundență.
Un mic secret: am sotat separat legumele pentru că au timpi diferiți de gătire și astfel am evitat să se transforme într-o tocană.
Ciao tutti!