Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Sushi vegan cu legume și quinoa

Sushi vegan cu legume și quinoa

Azi vorbeam cu fratele meu despre timp, așa pe scurt. Nu avem timp de obicei pentru a ne face de mâncare sau pentru diverse alte acțiuni din viața noastră. Hai să vedem cât timp am eu la dispoziție pentru a termina acest articol, pentru a face câteva poze, pentru a le edita și pentru a urca articolul pe site. Aaa, stai puțin! Rămâne să fac și rețeta de sushi vegan cu legume și quinoa. Păi altfel ce să pozez?!

Sushi vegan cu quinoa și legume

Știi rețetele acelea simple în care nu trebuie să faci mare lucru decât să tai niște legume și să mai pregătești 1-2 ingrediente? Sushi vegan este una din rețetele cu pricina. Însă trebuie să-ți meargă puțin mâna la rularea lor. Eu le-am făcut azi pentru prima dată, deși le-am mâncat de foarte multe ori, dar niciodată făcute de mâna mea.

Timp și multitasking

Și că tot ziceam ceva de timp, există timp. Drept dovadă că vorbeam la telefon, rulam sushi și făceam și poze. Mintea trebuia să-mi stea activă la conversația telefonică, să aranjez cadrul și să fiu atentă și la detalii. Suntem ființe cu capacități deosebite. Din păcate, societatea ne pune totul pe tavă astfel încât să fim servitorii ei și să nu fim preocupați decât la felul în care să o servim mai bine. Cred că uneori este bine să fim în contratimp, însă doar pentru noi, nu pentru un deadline absurd, un proiect de serviciu interminabil sau doar pentru că șeful ne vrea băgați în priză.

Sushi vegan cu alge nori, quinoa și legume

Sushi vegan cu legume și quinoa

Ingrediente:

150 grame quinoa

1 avocado

1 ardei roșu

1 sfeclă mică

1-2 tije de sparanghel

1 castravete mic

3-4  foi de alge nori

suc de lămâie

sos soia tamari

condimente asiatice

Preparare:

Quinoa se fierbe timp de 15-20 minute după ce a fost clătită bine în mai multe ape și apoi se lasă la răcit. Se amestecă cu avocado pisat bine cu furculița și cu 1-2 linguri de suc de lămâie (opțional, pentru a nu oxida avocado) și cu 1 lingură de sos de soia (tamari).

Pe foile de alge nori se întinde amestecul de quinoa cu avocado într-un strat de 0,5 cm acoperind toate marginile, însă la marginea unde vom termina de rulat lăsăm cam 1 cm neacoperit, pentru a putea rula bine și a nu se împrăștia compoziția. Nu vă faceți griji că este uscată acea parte, se va umezi ulterior și se va lipi de rulou.

Începeți cu marginea dinspre voi și lăsați 2 degete libere de compoziție (ca în imagini) și puneți legume tăiate fin și alge uscate sau hidratate după placul vostru în ce combinație doriți. Eu am folosit: sfeclă, castravete și sparanghel, sfeclă și alge, castravete și ardei roșu. Rulați foile folosindu-vă de rogojina de bambus și presați cu grijă fără să scoateți conținutul pe margini. Atunci când tăiați rulourile, faceți prima tăietură la mijloc. Puneți jumătățile paralel, tăiați la mijloc și tot așa. După fiecare tăiere umeziți cuțitul sau îl ștergeți cu un șervet pentru a nu se lipi de rulou.

Se servesc cu sos de soia, sos miso sau orice vă place din bucătăria asiatică.

Un mic secret: dacă încălziți foile de alge nori la foc se vor deschide la culoare și își vor recăpăta culoarea lor verde. Dar atenție să nu le ardeți.

Sushi vegan cu alge nori și quinoa

Sushi vegan cu legume și quinoa

Sushi vegan cu quinoa

Sushi vegan

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Sushi vegan cu legume și quinoa
Publicată în
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

Lasă un comentariu

2 gânduri despre “Sushi vegan cu legume și quinoa”