Tort raw de ciocolată cu cireșe
Inspirată de prima mea rețetă de desert raw vegan, am zis să vă încânt cu o rețetă răcoroasă de vară: tort raw de ciocolată cu cireșe.
Acest tort raw de ciocolată este mai cremos și mai ușor datorită caju-ului, alunele de pădure folosite la prima rețetă mi se par mai grele. Însă pentru cremozitatea tortului am avut un ajutor neprețuit de care sunt foarte încântată: blenderul profesional G21 Perfect Smoothie Vitality. Despre el găsiți informații aici, tot ce pot să vă spun este că l-am primit pentru a-l testa, iar din acel moment îl folosesc constant în bucătăria mea. A trecut prin teste dure: unt de arahide, creme pentru torturi, hummus și smoothie-uri delicioase . Dacă aveți curiozități, îmi puteți scrie. Putem testa împreună ceea ce voi doriți.
Ajutorul meu: blenderul profesional G21 Perfect Smoothie Vitality
Pentru cei care caută o variantă decentă de preț raportată la calitatea blenderului, acest blender mi se pare perfect. Ține pasul cu acele blendere care au prețuri foarte mari și care, evident, sunt mai greu accesibile. Calitatea smoothie-urilor și a cremelor este excelentă, este mai silențios decât alte blendere performante, are o cuvă încăpătoare de 2,5 litri capacitate, are un tamper de care vă puteți folosi pentru a împinge ingredientele în timpul mixării, iar cuva este BPA free. Garanție are, preț ok are, așa că vi-l recomand cu drag. Plus, aștept întrebări de la curioși. 🙂
Până una-alta, mai jos aveți rețeta de tort raw de ciocolată cu cireșe cu care este musai să vă delectați vara aceasta.
Tort raw de ciocolată cu cireșe
Ingrediente:
Pentru blat și decorare:
200 grame mix de nuci pecan, migdale și nuci românești
100 grame curmale Medjool sau 4 bucăți mari
un praf de sare
10 – 15 cireșe
Pentru cremă:
300 grame caju (se hidratează peste noapte)
200 ml lapte de caju sau orice lapte vegetal neîndulcit
100 grame sirop de agave
50 grame unt de cacao topit
30 grame cacao pudră sau 5 lingurițe
20 grame ulei de cocos topit
½ băț de vanilie tocat mărunt sau 1 linguriță extract de vanilie
10 – 15 cireșe fără sâmburi
Preparare:
Blatul se obține mixând într-un blender mixul de nuci și curmalele + praful de sare până se mărunțesc și se obține un amestec maleabil.
2/3 din compoziție se pune într-o tavă rotundă de tort cu diametrul de 16 – 18 cm și se presează uniform pe toată suprafața bazei. Restul de compoziție sepăstrează pentru decorare. Se pot presăra fulgi de cocos pentru a nu se lipi de fundul tăvii sau se poate decupa hârtie de copt.
Crema tortului se obține mixând într-un blender caju-ul și laptele de caju până se obține o cremă fină.
După ce am obținut crema se adaugă restul ingredientelor (untul de cacao topit, uleiul de cocos topit, siropul de agave, bățul de vanilie mărunțit și cacaoa pudră) și se mixează până se omogenizează.
½ din cremă se toarnă peste blat, se presară cireșele fără sâmburi, iar apoi se adaugă restul de cremă.
Se dă la congelator pentru a se întări puțin (30-60 minute), apoi se scoate și se decorează cu cireșe și cu biluțe din restul de compoziție rămasă de la blat.
Se dă din nou la congelator pentru câteva ore. Se servește rece de la frigider.
Număr de porții obținute: 10
*Calorii per porție: ±430 kcalorii
Carbohidrați: 31 g (10% dintr-un necesar caloric zilnic de 2000 kcalorii)
Grăsimi: 33 g (51% dintr-un necesar caloric zilnic de 2000 kcalorii)
Proteine: 9 g (19% dintr-un necesar caloric zilnic de 2000 kcalorii)
Fibre 5g (19% dintr-un necesar caloric zilnic de 2000 kcalorii)
*calcule făcute cu ajutorul aplicației cronometer.com