Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Tort raw cu zmeură, afine și ciocolată

Mi-am făcut provizii încă de timpuriu cu afine și zmeură și m-am gândit că nu mi-ar sta rău cu un tort raw cu zmeură, afine și ciocolată băgat la frigider, așa, pentru zile pofticioase.

Tort raw felieZmeura, un aliat al celor care vor să slăbească, este o sursă importantă de vitamina C și magneziu, scade nivelul colesterolului și conține o mulțime de antioxidanți care luptă împotriva cancerului și a radicalilor liberi.

Afinele vin și ele cu un aport suplimentar de vitamina C, și nu numai: vitamina K și E, mangan, fier, calciu și fibre. Afinele mențin sănătatea inimii și a creierului – îmbunătățesc memoria și funcțiile cognitive și ne protejează împotriva bolii Alzheimer.

Tort raw zmeura

Și încă o veste bună: cacao raw este plină de minerale, precum: magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru, zinc și mangan și ne dă o stare de bine. Știm noi de ce nu dăm drumul din mână ciocolății.

Tort rawPentru a scoate la lumină acest tort aveți nevoie de 200 grame de caju crud hidratat mai bine de 8 ore, 70 grame de nuci braziliene hidratate, 100 grame de zmeură, 100 grame de afine, 16 curmale moi, 2-3 lingurițe de cacao raw și 8 lingurițe de ulei de cocos.

Tort raw close viewNucile braziliene se mixează în robotul de bucătărie cu lama în S împreună cu 4 curmale, cacao și 2 lingurițe ulei de cocos, caju se mixează bine cu restul de uleiul de cocos și de curmale. Crema de caju obținută se împarte în două părți egale și se mixează pe rând cu afinele și apoi cu zmeura. Atenție, eu am mixat zmeura separat și am scos prin sită toți sâmburii, iar apoi am amestecat cu caju. Toate cele trei creme se întind în straturi și se bagă la congelator pentru 2-3 ore.

Tort raw zmeura afine cioco floriMinunăția de tort se servește cu piure de afine. Pentru un pic de contrast, am presărat deasupra felii de prune deshidratate.

Rawjoy!

Lasă un comentariu