Weekendul acesta am scotocit toate frunzișurile după ghebe și ați văzut și voi ce de ghebe delicioase am mai strâns. Pentru că n-am vrut să le gătesc chiar clasic, am stat și m-am gândit cum să le pregătesc. Până la urma mi-a venit ideea să aștern ghebele pe o salteluță comodă din piure de conopidă și țelină. Zis și făcut!
Când vine vorba despre ciuperci, nu rezist, clar. Însă cu toată împătimirea mea nu cedez atunci când nu cunosc tipul de ciupercă, nu mănânc chestii cumpărate de pe marginea drumului, merg la cules de ciuperci doar cu persoane care le cunosc foarte bine și le culeg din apropierea caselor lor sau apelez la magazine unde întâlnim ciuperci proaspete avizate de autorități. Vă sfătuiesc și pe voi să fiți prudenți!
Pentru rețeta super delicioasă din imagine aveți nevoie de 2-3 mâini de ciuperci de care preferați, o căpățână de usturoi, sare, piper, câteva fire de mărar, o jumătate de conopidă, o țelină mai mică și ulei de măsline.
Ciupercile se trag la tigaie în ulei de măsline, cu sare și piper, între timp conopida și țelina se pun la fiert. Când au fiert legumele, se mixează bine cu blenderul, se adaugă sare și piper după gust și pentru că am vrut să dau o notă aparte acestui fel de mâncare, am adăugat în piure o jumătate de linguriță de ulei aromat cu trufe albe. O minunăție! Trebuie să încercați ca să înțelegeți despre ce vorbesc.
Când totul e gata, așezați pe o farfurie piureul de conopidă și țelină peste care puneți ciupercile și câteva fire de mărar tocate mărunt.
Toate ingredientele combinate au un gust aparte, înnobilate de uleiul de trufe, ușor picante datorită piperului și înfrumusețate de aroma verde a mărarului.
It’s a must!