Terci de ovăz cu mere coapte
Pentru dimineți fără inspirație îți ofer o idee de mic dejun numai bună de pus în aplicare: terci de ovăz cu mere coapte. Micul dejun este o masă extrem de importantă. De ce este micul dejun atât de important? Pentru că ne oferă energia de care avem nevoie pentru a începe o nouă zi. Studiile spun că cei care nu iau micul dejun tind să aibă mai multe gustări de-a lungul zilei, și nu din cele bune, ceea ce duce la acumularea de grăsime. O zi începută cu micul dejun mâncat este o zi echilibrată și se va termina cu o cină ușoară și curată din punct de vedere al nutrienților.
Beneficiile ovăzului
Fulgii de ovăz conțin fibre care ajută la curățarea colonului și la menținerea stării de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Fulgii de ovăz conțin vitamine din grupa B, precum tiamina sau vitamina B1, responsabilă cu metabolismul carbohidraților și cu un rol important în producerea acidului clorhidric, responsabil cu digestia.
Zincul, cuprul și fierul se numără printre mineralele importante conținute de ovăz, ele având diverse funcții în organism.
Zincul are rolul de a stimula activitatea nervoasă și musculară și sprijină dezvoltarea și funcționarea aparatului reproducător, fiind foarte important în perioada pubertății.
Cuprul este responsabil pentru rejuvenarea celulelor, el ajută corpul în repararea rănilor și ajută la absorbția fierului prin sporirea numărului de celule roșii.
Totul este legat în organism și funcționăm ca niște mașinării magice. Așa că de ce nu ne-am oferi combustibilul potrivit?
Terci de ovăz cu mere coapte
Ingrediente:
2 mere golden
50 grame fulgi de ovăz
300 ml lapte vegetal
½ linguriță scorțișoară pudră
½ linguriță extract de vanilie
5-6 nuci pecan
Preparare:
- Se încinge cuptorul la 180°
- Merele se spală, se taie în două și se scobesc la mijloc (se scot semințele și părțile tari). Se pun într-o tavă în care am pus hârtie de copt și se coc timp de 20-25 minute.
- Între timp, fulgii de ovăz împreună cu laptele vegetal se fierb la foc mediu timp de 15-20 minute. Vor căpăta o consistență plăcută, se vor umfla și se vor transforma într-o budincă.
- În timp ce fulgii fierb, se adaugă scorțișoara și extractul de vanilie.
- Terciul obținut se pune într-un bol, se adaugă merele coapte deasupra și nucile pecan sfărâmate. Extra se pot pudra merele cu scorțișoară.
Pentru doritorii de dulce, se poate adăuga sirop de agave/nectar de cocos/miere.