Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Paste aglio cu roșii și busuioc

Paste aglio cu roșii și busuioc

Sunt sclava carbohidraților, pentru că fără ei nu am avea energie. Iar când vine vorba de paste fac alegeri din ce în ce mai sofisticate. Ca cele pe care le vezi în farfuria de mai jos. Sunt paste din grâu dur îmbunătățite cu usturoi și busuioc.

Paste aglio cu _ roșii și busuiocCe-i drept, majoritatea mâncărurilor nesănătoase sunt și foarte gustoase. Iar pastele din grâu dur pot fi uneori fade și pentru că le-ai gustat o dată și nu ți-au plăcut, le cam ocolești. Un sfat pentru tine: alege paste din grâu dur cu diverse ingrediente adăugate. Pot fi ca cele din rețeta mea cu usturoi și busuioc, sau pot fi cu tomate, cu măsline, cu ciuperci, etc. Dar ai grijă să nu te păcălești. Alegele pe cele fără arome, ci cu ingrediente naturale. Sau fă-le chiar tu acasă.

Paste aglioPentru masa de prânz pastele aglio cu roșii și busuioc sunt excelente, le pregătiți al dente, adică nu le fierbeți până la refuz, ci ele trebuie să rămână puțin tari. Astfel, sunt digerate mai lent, iar glucoza din sânge nu ia valori amețitoare. Și sunt mult mai sățioase, o să vezi.

Paste aglio cu roșii și busuiocAșa că dacă mica mea pledoarie pentru paste sănătoase te-a convins, te invit în bucătărie să-ți prepari prânzul.

Am luat de la Mega Image un pachet de paste din grâu dur aglio & basilico (usturoi și busuioc) de 250 grame, am pus apă la fiert și m-am apucat de sosul de roșii și busuioc. Am folosit 750 de grame de roșii întregi puse la brocan în saramură, le-am decojit și le-am tăiat cuburi nu prea mici. O să vedeți că nu sunt prea multe, ale mele au fost pline de saramură, dar au scăzut mult în timp ce le-am preparat. Când consistența sosului este cea pe care v-o doriți, adăugați frunze de busuioc mărunțit și usturoi, sare și piper după gust. Mai fierbeți sosul 2-3 minute și opriți focul.

Sos de roșiiCând apa pusă la fiert dă în clocot, adăugați pastele și nu fugiți de lângă aragaz. Când pastele s-au înmuiat în apă, mai învârtiți-le în apa fierbinte pentru a nu se lipi de fundul oalei. Pastele cumpărate de mine aveau timpul de fierbere de 5-7 minute, eu le-am lăsat 5 minute și au fost perfecte.

Paste aglio cu sos de roșii și busuiocDupă ce ați scurs pastele aglio, le așezați frumos pe farfurie și serviți cu sos din abundență.

Să aveți un prânz delicios!

Lasă un comentariu