Mic dejun rapid cu granola și semințe

Diminețile mele de vară, în special, încep cu un mic dejun rapid cu granola și semințe. Însă dacă nu te dai în lături de la înghețată în timpul anotimpului rece, îți recomand acest mic dejun rapid, energizant și sățios. 

Mic dejn rapid cu granola, guarana și semințe

De cele mai multe ori aleg să pun pudră de guarana în smoothie-uri, însă de data aceasta am adăugat-o direct în înghețată. De ce pudră de guarana? Pentru că guarana poate fi înlocuitorul perfect al cafelei, fără a stoarce organismul de energie. De aceea mai este numită și plantă cu proprietăți adaptogene.

Substanțele adaptogene

Ce fac rol au aceste substanțe adaptogene? Balansează nivelul stresului în organism și al oboselii, pot fi bune antiinflamatoare și ajută în menținerea funcțiilor dintre sistemul imunitar, nervos și endocrin. În cazul guaranei, ea este cunoscută pentru menținerea nivelului de energie și creșterea performanțelor fizice și psihice.

Mic dejun rapid cu granola
Mic dejun rapid cu granola și guarana

Mic dejun rapid cu granola și semințe

Ingrediente: 

Pentru înghețată:

  • 2 banane congelate (feliate sau tăiate bucăți mai mari)
  • 1 linguriță plină cu unt de arahide
  • 1 linguriță guarana pudră
  • 1/2 linguriță cacao pudră (opțional)

Topping:

Preparare:

Bananele congelate, untul de arahide, pudra de guarana și cacaoa (opțional) se pun în cuva unui blender de mare viteză și se mixează câteva secunde până se obține o consistență cremoasă ca de înghețată. Vă puteți ajuta de o spatulă sau de tamper pentru a aduna ingredientele în centrul cuvei.

Când amestecul este omogenizat și cremos, se transferă într-un bol, apoi se presară cu restul ingredientelor topping.

Rezultă o porție și se servește rece. Dacă nu-l poți servi rece, atunci îți recomand varianta de smoothie pe care o poți folosi la acest mic dejun, doar că va fi mai lichid.

Pentru mixarea ingredientelor am folosit Thermomix care face treaba în maxim 10 secunde, însă o variantă mai accesibilă și bună este acest blender. Personal îl testez de aproape un an și sunt mulțumită de el, ținând cont și de raportul calitate-preformanță-preț.

mic dejun rapid cu granola și semințe

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Mic dejun rapid cu granola și semințe
Publicată în
Timp de preparare
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Lasă un comentariu