Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Batoane vegane de ciocolată

Batoane vegane de ciocolată

Cred că nu mai are rost să comentăm despre ciocolată. Eu vă propun această minunată rețetă de batoane vegane de ciocolată și fără niciun dubiu vă spun cât este de delicioasă. Uneori îmi este dor de ciocolata cu lapte pe care obișnuiam să mi-o cumpăr de la magazin, însă combinația asta întrece orice variantă posibilă de ciocolată cu lapte. Untul de arahide din compoziție îi dă un gust foarte fain, iar dacă mai este și cu sare întrece orice limită de gust divin.

Batoane de ciocolată

Nu știu voi ce preferințe aveți în materie de dulciuri. Dar eu când mă gândesc la ciocolată… off, nu-mi pot lua gândul de la ea. Iar dintre cele mai delicioase este cea făcută din boabe de cacao crude. Acestea din urmă au un gust aparte, pronunțat și îmi place să le simt în textura ciocolatei, niciodată nu am încercat să le mărunțesc foarte mult. Poftiți rețeta de ciocolată!

Batoane de ciocolată cu unt de arahide

Batoane vegane de ciocolată

Ingrediente:

3 curmale mari medjool (au cântărit 60 grame, fără sâmburi)

50 grame boabe de cacao crude

50 grame fulgi de cocos

45 grame sau 3 lingurițe unt de arahide

30 grame unt de cacao

30 grame sau 2 linguri nectar de cocos (ori alt îndulcitor preferat)

10 grame sau 2 lingurițe cacao

5 grame sau 2 lingurițe tărâțe de psyllium

pastă de vanilie

Preparare:

Boabele de cacao se sparg și se curăță de coajă, se mărunțesc în robotul cu lama în S. Apoi se mixează împreună cu ingredientele uscate (fulgii de cocos, cacao și tărâțele de psyllium).

Curmalele se toacă mărunt și se pun în robot peste amestecul uscat împreună cu untul de arahide, untul de cacao topit, nectarul de cocos și pasta de vanilie. Se mixează până la omogenizare.

Amestecul obținut se așează într-o tavă dreptunghiulară sau pe o hârtie de copt și se întinde bine pentru a putea fi porționat sub formă de batoane. Se lasă la frigider minim o oră pentru a se întări, iar apoi se taie sub formă de batoane.

Batoane vegane de ciocolată cu unt de arahide

Batoane vegane de ciocolată

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Batoane vegane de ciocolată
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 21 Review(s)

Lasă un comentariu

3 gânduri despre “Batoane vegane de ciocolată”