Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Lasagna vegană

Lasagna vegană

Nu sunt neapărat o fană a lasagnei, însă pentru diversitate și pentru gustul profund de busuioc și oregano mă avânt oricând cu poftă la o lasagna vegană. Plus că am primit în dar de la Republica Bio un borcan de pastă de tomate făcută la ei în ogradă numa’ bună de trântit în lasagna mea.

Lasagna rețetă vegană

Ce pot să zic este că am primit deja aprobarea pentru lasagna vegană de la toți membrii familiei. S-au lins pe mustăți și au cerut la pachet și a doua porție. Cât pe ce să rămân fără porția mea. Așa că dacă sunteți neinspirați pentru masa de Paști sau nu vreți să dați greș cu rețeta de drob, o lasagna așezată frumos pe masă nu este chiar o opțiune de neglijat.

Voi cu ce vă pregătiți pentru masa de Paști? Eu m-am gândit la o pască vegană, un drob de legume și o salată proaspătă de primăvară din salată verde de grădină, ceapă verde și mărar. Simplu și bun! Și poate pentru seară o supă minestrone parfumată cu usturoi 🙂 Mmm!

Experiență vegană

Ca un gând bun pentru sărbătorile ce vin, mă bucur din inimă pentru alegerea mea făcută în viață. Mă bucur pentru toți cei care aleg să trăiască cu iubire și compasiune și au un stil de viață vegan. Pe ici-colo am mai dat în străchini cu un desert, însă știu sigur încotro mă îndrept. By the way, ca vegan, în cursele aeriene ai cele mai bune opțiuni de meniuri vegane, exceptând margarina.

Aștept ziua în care din ce în ce mai multe restaurante să aibă opțiunea de meniu vegan din ce în ce mai diversificată și mai inspirată. Că la câte bloguri culinare sunt care abundă de rețete delicioase, să nu spună nimeni că veganii mănâncă doar cartofi prăjiți și alte bulls**t-uri procesate.

Lasagna vegană

Lasagna vegană

Ingrediente:

5 foi lasagna (am folosit foi din făină integrală)

800 grame pastă de tomate (sau 400 grame pastă de tomate + 400 grame roșii întregi în suc)

300 grame tofu

10-12 ciuperci champignon

busuioc, oregano, piper, sare

ulei pentru uns tava

Preparare:

Se încălzește cuptorul la 180°C (coacere intensivă).

Se unge o tavă dreptunghiulară (ca forma de chec) cu ulei și se așează o foaie de lasagna peste care punem felii subțiri de tofu, ciuperci felii, apoi pastă de tomate amestecată cu ierburile aromate, sare și piper după gust. Se repetă procedeul până la ultima foaie de lasagna peste care punem câteva feliuțe de tofu și pastă de tomate.

Se coace timp de 30-40 minute la temperatura setată anterior.

Lasagna vegană cu ciuperci și tofu

Lasagna vegană cu ciuperci

Lasagna vegană gardenia

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Lasagna vegană
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Lasă un comentariu

7 gânduri despre “Lasagna vegană”