Cum vă sună scones sau biscuiți cu rozmarin și parmezan? Vă spun sincer că este o rețetă simplă și rapidă de biscuiți, cam asta ar fi traducerea cuvântului „scones”. Musai să o încercați și să vă bucurați de acești biscuiți delicioși. Îi puteți savura împreună cu musafirii sau în tihnă la o cafea sau un ceai cald.
Rețeta de scones este una clasică, am preluat-o de pe BBC Food și am adaptat-o pentru ceea ce voiam să iasă: biscuiți cu rozmarin și parmezan. Cred că acești biscuiți sunt potriviți atât ca gustare între mese alături de un pahar de iaurt. Sau pot fi o variantă pentru a servi musafirii sau pentru a-i pune pe masa de sărbători.
Scones/biscuiți cu rozmarin și parmezan
Ingrediente:
450 grame făină tip 650 + extra pentru întins aluatul
300 ml lapte gras (folosesc de la Lăptăria cu caimac)
110 grame unt 82% grăsime
80 grame parmezan ras mărunt
6 crenguțe rozmarin verde (cam de 8-10 cm lungime fiecare)
1 linguriță pudră de copt sau 5 grame
1/2 linguriță sare sau 5 grame
Preparare:
- Cuptorul se încălzește la 220˚C (am folosit programul de coacere convențională – fără ventilație – aer cald de sus și de jos, cuptorul fiind electric).
- Într-un robot de bucătărie se pune făina, sarea, și untul tăiat cuburi, praful de copt, crenguțele de rozmarin tocate mărunt (fără partea lemnoasă a crenguțelor), parmezanul ras și se mixează bine până se formează niște firimituri (untul s-a amestecat cu făina și celelalte ingrediente).
- Se adaugă laptele peste amestec și se mixează din nou până se formează aluatul. Toate aceste operațiuni le puteți face și amestecând cu mâna, însă cu robotul merge mai repede și nici nu vă murdăriți.
- Pe o suprafață curată se presară puțină făină pentru a întinde aluatul. Cu ajutorul unui sucitor se întinde aluatul nu mai subțire de 1-1,5 cm, apoi cu o formă rotundă sau un pahar cu marginile mai tăioase se decupează din aluat formele de biscuiți. Aluatul rămas se remodelează, se întinde și se reia decuparea. Se repetă pașii până nu mai rămâne aluat.
- Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun biscuiții și se dau la cuptor pentru 13-15 minute la 220˚C. Dacă folosiți programul de coacere intensivă (căldură de sus și ventilație), biscuiții vor fi gata mai repede, aproximativ în 10-11 minute și vor crește diferit de cei copți convențional.
Un gând despre “Scones/biscuiți cu rozmarin și parmezan”