Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Cum îți place să savurezi ciupercile? Eu le mănânc crude adăugate în salate, la cuptor cu sare și piper și făcute o ciulama delicioasă cu multă verdeață. Daaaa, ciulama de ciuperci cu muuultă verdeață! Tare mult îmi place verdeața!

Ciulama de ciuperci Champinion

Cu gândul la câtă verdeață voi arunca peste ciulamaua de ciuperci, mi-am amintit de bunica mea. Când gătea vara, într-o bucătărie improvizată în aer liber, la o mașină de gătit pe lemne, avea drum liber la toată grădina ei, la toate legumele proaspete. Mergea și culegea roșii proaspete, ceapă, morcovi, tot ce avea ea nevoie pentru a găti. Dar la final, când ridica oala de pe foc, mă striga să-i culeg câteva fire de verdeață. Nu știu cum se făcea, dar niciodată nu era de ajuns cât îi aduceam eu și trebuia să mai dau o fugă să mai culeg câteva fire verzi.

Doamne ce frumos mirosea! Verdeața tocată nu foarte mărunt, pusă peste mâncarea aburindă. Din mâinile ei muncite ieșea cea mai bună mâncare, pentru că punea dragoste și voie bună. Mamaia mea cânta, era veselă, iubea animalele, a fost un om deosebit și tot ce făcea ea mi se părea a fi deosebit.

Așa și voi! Chiar dacă este o simplă mâncare, puneți dragoste și veselie, nu gătiți de nevoie, cu ciudă și stresați. Pentru că totul se întoarce la noi. Știți vorba aceea: „Culegi ce ai semănat”.

Ciuperci, ceapa, verdeata

Ciulama de ciuperci

Ingrediente:

600 grame de ciuperci champinion

200 ml smântână pentru gătit (eu am folosit Dorna)

2 cepe mari

1 legătura de pătrunjel

1 legătura de mărar

3-4 fire de busuioc verde

sare și piper după gust

1 lingură ulei de măsline

Preparare:

Ceapa tocată se călește un minut, apoi se adaugă ciupercile felii, sarea și piperul și se pune capacul pentru a se găti înăbușit. Dacă se strânge prea multă apă de la ciuperci, lăsați capacul deoparte pentru a permite apei să se evapore. Eu le-am gătit doar 10 minute, apoi am adăugat smântâna și le-am lăsat să mai fiarbă încă 5 minute.

Când este gata, stingeți focul și adăugați verdeața tocată mărunt. Puteți ajusta cantitățile de verdeață dacă nu vă place atât de mult.

Bucătăria nu este o știință, nu totul funcționează după reguli stricte, deci sunteți liberi să experimentați după bunul plac.

Notă: și eu mai dau greș 🙂

Ciuperci Champignon

Ciulama de ciuperci reteta vegetariana

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Ciulama de ciuperci
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

Lasă un comentariu