Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Choco Smoothie

Choco Smoothie

Choco Smoothie nu e doar o băutură pe care să o savurezi pentru gust. Cicliști, am o veste bună. Renunțați la băuturile energizante pentru că am ceva mai bun pentru voi. Și nu doar cicliștii sunt vizați, ci toți cei care sunt implicați în activități sportive și doresc un plus de energie înainte de antrenament sau o recuperare musculară post antrenament. Ce mai ziceți că e și foarte bun la gust.

Choco Smoothie cu cacao nibsToată lumea se dă în vânt după ciocolată neagră, și eu am luat urma curentului bineînțeles, pentru că e sănătoasă. Ei, adevăratele proprietăți benefice ale ciocolatei stau, de fapt, în boabele de cacao raw, mai cu seamă cacao nibs sau bucăți din boabe de cacao neprocesate termic. Când te bucuri de acea ciocolată neagră savuroasă, procentul de cacao din ea este obținut prin prăjirea boabelor la o temperatură de până la 120°C. Concluzia o tragi tu.

Cacao nibs sau boabele de cacao uscate la soare și sparte mențin sănătatea inimii, conțin fier, cupru, zinc, crom – stabilizează nivelul zahărului din sânge, magneziu – benefic sistemului nervos și muscular, ne fac fericiți datorită anandamidei și ne dau energie prin teobromină, un echivalent al cofeinei.

Semințele de cânepă decorticate conțin aproximativ 30% proteine, ne întăresc sistemul imunitar prin producerea de anticorpi, ne cresc nivelul de energie, conțin Omega 3 și 6, reduc inflamațiile și ajută în recuperarea după antrenament.

Bananele, cele mai cunoscute fructe, sunt sursă de potasiu – previne crampele musculare și conform unui studiu din 2012, la o tură de bicicletă de 3 ore cicliștii au experimentat pe propria lor piele că o jumătate de banană consumată la 15 minute le menține nivelul de energie la fel cum ar fi făcut-o o băutură energizantă pentru sportivi.

Am făcut și un calcul pentru tine, alegând aleatoriu produse din piață, ca să-ți spun cât cheltui pe o băutură sănătoasă. Dar te las pe tine să compari costul meu cu prețul tău plătit pentru o băutură pentru sportivi.

Cacao nibs, semințe cânepă decorticată, banane

Choco Smoothie

Ingrediente:

1 banană coaptă de aproximativ 200 grame – preț: 0,86 ron (http://carrefour.ro/promotie/ospeciale/banane-7599.html)

5 lingurițe cacao nibs sau 20 grame – preț: 2,60 ron (http://www.biocorner.ro/go-bio-bucati-rase-de-boabe-de-cacao-300g.html)

3 lingurițe de semințe de cânepă decorticate sau 15 grame – preț: 1,1 ron (https://canah.com/ro/produse/seminte-decorticate-de-canepa-naturale-sau-certificate-ecologic-detail )

100 ml apă

Preț per pahar băutură (aproximativ 300 ml): 4,56 ron. Tu cât cheltui în fiecare zi la sală pentru băutura ta?

Preparare:

Se pun în blender toate cele 4 ingrediente, se mixează bine și se savurează. Pont: după aproximativ o oră, gustul intens de banană coaptă este estompat de cacao și poți bea smoothie-ul mult mai ușor. Fix când termini antrenamentul.

Să ai spor!

Choco SmoothieSmoothie cu cacao nibs, semințe cânepă decorticată, banane

http://www.thestoryofchocolate.com/Where/content.cfm?ItemNumber=3431

http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/healthy-eating/the-nutrition-of-cocoa-nibs.html

http://www.purehealingfoods.com/hempHeartsInfo.php

http://en.wikipedia.org/wiki/Banana