Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Fursecuri fără zahăr

Fursecuri fără zahăr

În ideea de a mânca un dulce sănătos și fără zahăr, m-am tot gândit și am testat prin bucătărie tot felul de combinații. Nu mi-a ieșit din prima, mai ales că am scos la bătaie făina de cocos, noua mea achiziție. Despre dânsa, doar cuvinte de laudă.

Fursecuri fara zahar cu faina de cocos

Și iată-mă pe mine învârtindu-mă voioasă prin bucătărie, cu maximă dorință de a descoperi o rețetă de fursecuri gustoasă, simplă și fără zahăr. Tot citisem despre făina de cocos că ar fi cam pretențioasă, că nu se leagă, că… eee, uite numai chestii d-astea fițoase. M-am ambiționat și mi-am zis: Cum așa? La mine trebuie să funcționeze. Și știi cum a funcționat? În momentul critic când am văzut că făina de cocos absoarbe tot uleiul de cocos fără a se lega, mi-au picat ochii pe coșul cu banane. Noroc că mai citesc una-alta pe internet și undeva prin ungherele creierului meu rămăsese stocat că banana este un bun liant la prăjituri. A fost perfectă!

Trecând peste aspectele tehnice, nu puteți să vă imaginați cum mirosea în bucătărie. Trei arome împletite m-au luat de nas, mai să scot tava cu fursecuri fără zahăr din cuptor înainte de a se coace. O nebunie de arome, dar și de gusturi! O să vedeți când veți gusta primul fursec.

Ingrediente pentru fursecuri fara zahar

Fursecuri sanatoase fara zahar

Fursecuri fără zahăr

Ingrediente:

130-150 grame de banană coaptă bine și fără coajă

60 grame de făină integrală

40 grame de făină de cocos

25 grame de ulei de cocos

20 grame de fulgi de cocos

1 linguriță de extract de vanilie

Preparare:

Ingredientele uscate se amestecă bine, adică făina integrală, făina de cocos și fulgii de cocos, banana se pasează cu o furculiță până la consistența unui piure și se adaugă peste ea extractul de vanilie.

Topiți uleiul de cocos, adăugați-l peste mixul uscat, apoi piureul de banană și începeți să frământați aluatul cu degetele până se leagă toate ingredientele.

Din coca obținută, rupeți bucăți mici de cocă, formați biluțe și le aplatizați cu mijlocul palmei. Le așezați în tavă și le puteți orna cu o furculiță.

Băgați tava cu fursecuri fără zahăr în cuptorul preîncălzit la 150°C pentru 30 minute, iar apoi măriți temperatura la 180°C și le mai lăsați pentru 3-4 minute până prin o tentă ușoară de maro.

Eu le-am uitat în cuptor și au prins un maro mai de vară, dar tot au fost bune. De ce este important să le coaceți la foc mic? Pentru a pătrunde căldura și în interiorul lor, pentru că astfel riscăm o crustă tare și un mijloc necopt.

Dulce fără zahăr!

Fursecuri fara zahar