Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Ciorbă de ștevie

Ciorbă de ștevie

Gata! De astăzi revoluționez bucătăria pentru că în sfârșit am un obiectiv macro de 105 mm. Acum pot să mă duc în dormitor și să pozez masa din sufragerie. Nici chiar așa, dar cu un Tamron de 18-270 mm am avut visuri mărețe, care s-au concretizat ele cât de cât, dar nu poți compara fotografia macro făcută cu un obiectiv dedicat.

Ciorbă de ștevie

Să trecem de la tehnologie la delicioasa ciorbă de ștevie. Am avut atâta ștevie, că am pus câteva frunze pe hold pentru o tocăniță, dar povestea ei v-o spun altă dată. Mulțumesc mama soacră pentru ștevia delicioasă! A ieșit o super ciorbiță!

Din curiozitate, am googălit să văd ce se spune pe net despre ștevie. Na că fuse la fix! Doamnelor și domnișoarelor care vă pregătiți pentru sezonul estival 2015, ștevia ne dă pantalonii jos! Adică slăbim! Este diuretică și așadar mai scoate o țâră de apă din țesuturi, mai ales dacă vorbim de celulită.

Presimt că pentru la iarnă am să pun câteva pachete cu frunze de ștevie la congelator, așa pentru amintirea zilelor verzi de primăvară. Voi vă faceți stoc de verzituri?

Stevie

Ciorbă de ștevie

Ingrediente:

400 grame de ștevie spălată și tocată

2 morcovi (aprox. 200 grame)

2 cepe potrivite (aprox. 200 grame)

2 litri de apă

3 linguri de pastă de ardei roșu (ardei roșu de grădină dat prin mașina de tocat, pus la borcan cu sare și sigilat la bain marie) sau un ardei roșu

sare după gust

zeamă de lămâie

1 legătură de leuștean

80 grame de orez integral fiert (opțional)

Preparare:

Se pune apa la fiert și când clocotește adăugăm ceapa și morcovii tocați. Le lăsăm să fiarbă în voie timp de 5 minute, apoi adăugăm ștevia. După alte 2-3 minute, punem pasta de ardei roșu și sare după gust. Stingem focul și presărăm leușteanul tocat mărunt. Când ciorbița s-a mai răcit, acrim cu zeamă de lămâie.

Eu am optat și pentru un pumn de orez integral fiert și pus în ciorbă, dar este la fel de gustoasă și fără orez.

P.S: uleiul din ciorbiță provine de la pasta de ardei. Atunci când încep un borcan nou, pun puțin ulei deasupra, pentru a nu face mucegai. Mi-a fost imposibil să scap de el.

Poftă de verde!

Ciorba de stevie

Ciorba de stevie si ceapa verde

Lasă un comentariu