Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Ciocolată raw crocantă

Ciocolată raw crocantă

Asta numesc eu ciocolată raw! Boabe de cacao proaspăt sparte, măcinate după placul inimii, amestecate frenetic într-un robot de bucătărie cu alte ingrediente minunate. Te lingi pe degete, nu alta!!! O suna grotesc, neadecvat, necuviincios sau cum o mai fi, da’ chiar te lingi pe degete.

Ciocolată raw crocantă

Înainte nu eram fană ciocolată neagră, nici acum nu sunt, mai degrabă sparg câteva boabe de cacao și le ronțăi. N-aș putea explica fenomenul, doar că amestecul de cacao obținută din prăjirea boabelor cu alte îngrediente nu mă încântă. Just melted and embbeded! 🙂

Încep să-mi rafinez gusturile în materie de ciocolată. De ce zic asta? Pentru că, exceptând câteva sortimente top, nu mă mai ating de aproape nimic.

La fiecare rețetă de ciocolată, pentru că da, chiar dacă e raw, poți născoci tot felul de combinații delicioase, îmbunătățesc ceva. La această rețetă am redus cantitatea de îndulcitor datorită făinii de cocos. Dacă plusam, eliminam și siropul de agave.

Să-ți spun un mic secret: făina de cocos are o dulceață subtilă și un gust ușor de lapte praf. Așa că dacă vrei o ciocolată cu gust de lapte, mizează pe făina de cocos.

Boabe raw de cacao

Ciocolată raw crocantă

Ingrediente:

50 grame de alune de pădure

40 grame de ulei de cocos

30 grame de boabe de cacao sparte (cacao nibs)

10 grame de făină de cocos

5-10 grame de sirop de agave sau alt îndulcitor

5 grame de pudră de karob (o linguriță)

Preparare:

Cacao nibs se macină în robotul de bucătărie cu lama în S (nu am insistat foarte mult, le-am lăsat mai măricele pentru a se sparge la mestecat), apoi se adaugă alunele de pădure și se macină în continuare. Adăugăm restul de ingrediente uscate, mixăm bine și apoi turnăm uleiul de cocos topit și siropul de agave.

Compoziția se toarnă în forme și se dă la frigider. În 30-40 minute, la 4°C, era deja întărită ciocolata.

La lins pe degete! 🙂

Ciocolată raw crocantă cu alune de pădure

Cacao nibs sau boabe de cacao sparte