Desert rece cu fructe (rețetă raw vegan)
Vara îmi place să savurez un desert rece cu fructe, fie că vorbim de înghețată, fie de un desert raw și cremos, cum este cel pregătit astăzi de mine. Caju-ul este binecunoscut în rândul deserturilor raw vegan, însă ce ne aduce el bun în corp?
Compoziția caju-ului
Caju-ul împachetează în compoziția lui cupru, zinc, fier, magneziu, probabil de aici starea noastră de bine, nu? Sau să o punem pe seama desertului răcoritor? Câteva din vitaminele B se regăsesc și ele în nuca de caju. Acidul pantotenic sau vitamina B5, piridoxina sau vitamina B6, tiamina sau vitamina B1 sunt vitamine esențiale pentru metabolismul proteinelor, lipidelor și grăsimilor în corp.
Acest desert rece cu fructe se pregătește rapid, iar dacă nu mai aveți afine la congelator, găsiți proaspete în piață. Sau puteți alege orice fruct de sezon, important este să creați un contrast frumos.
Ingrașă caju-ul?
Îngrașă caju-ul? Bună întrebare! Caju este încărcat cu fibre și în tabelul alimentelor ordonate în funcție de indicele glicemic, acesta se situează în aria celor cu indice glicemic mic. Contrar grăsimilor conținute, nu îngrașă dacă este consumat în cantități decente. Caju-ul eliberează energie treptat, conferind și sațietate totodată.
Desert rece cu fructe (rețetă raw vegan)
Ingrediente:
230 grame caju hidratat 4-8 ore
100 ml apă
100 grame afine congelate sau proaspete
2-3 smochine proaspete pentru ornat sau orice fruct care se poate felia
4 linguri sirop de arțar (aproximativ 50 grame)
1-2 linguri fulgi mari de cocos (opțional, pentru ornat)
1 lingură suc de limetă
½ linguriță coajă rasă de limetă
Preparare:
Caju-ul se mixează bine cu apa, siropul de arțar și sucul de limetă într-un blender de mare viteză până se obține o cremă fină. Se adaugă coaja de limetă rasă și se amestecă 10 secunde la blender.
Jumătate de cantitate de cremă se lasă în vasul blenderului, jumătate se transferă într-un vas. Peste crema din vas se pun afinele, dar mai păstrați câteva pentru ornat, și se mixează bine până la omogenizare.
Ambele creme se toarnă în pahare mici, alternând pentru a fuziona culorile.
Cu smochinele puteți orna paharele astfel: paharele se pun la congelator timp de 15-20 minute pentru a se răci și smochinele se taie felii subțiri. După ce ați scos paharele de la congelator, lipiți pe interior feliile de smochine și turnați cremele aternativ.
După ce le-ați ornat, se dau la frigider pentru 1-2 ore și se servesc reci.
Un gând despre “Desert rece cu fructe (rețetă raw vegan)”