Dovlecei la cuptor, pentru serile în care nu știi ce ai putea găti mai repede deoarece ești prea obosit, nu ai chef sau ești pe fugă. Îți recomand o rețetă rapidă și delicioasă: dovlecei rumeniți la cuptor și acoperiți cu brânză gorgonzola.
În frigiderul meu stătea stingher un mic dovlecel, l-am înșfăcat, l-am feliat și l-am pudrat cu piper. Am pus pe fiecare felie câte un cub de brânză gorgonzola și l-am băgat în cutia bronzantă cu setarea de 180° pentru aproximativ 15 minute.
Se servește cald, dar merge de minune și rece. Brânza gorgonzola dă o notă interesantă dulceței dovlecelului, iar piperul accentuează iuțeala brânzei. Pentru o masă de seară recomand să fie serviți alături de o salată verde simplă. Și dacă vreți, puteți pune alături un pahar de vin alb, doar așa… de relaxare.
Despre beneficiile dovlecelului
Și poate că te întrebi de ce un simplu dovlecel la mine în farfurie? Pentru că este bogat în fibre, acid folic, vitamina C și beta-caroten. Contribuie la menținerea sănătății colonului. Presiunea arterială este ținută în frâu de magneziu și potasiu, iar fosforul conținut are grijă de dinții și oasele noastre. Și de parcă nu ar fi de ajuns ce găsim în această minunăție a naturii, triptofanul ne trimite la un somn relaxant.
Poftă bună sau… somn ușor!
