Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Tacos cu cartofi dulci și brânză

Tacos cu cartofi dulci și brânză

Am perioade când oscilez între stilul de viață vegan și cel vegetarian. Atunci când includ lactatele în dietă, aleg doar produse extrem de bune, făcute din ingrediente naturale. Artesana sunt preferații mei și mă bucur că sunt diferiți, prin calitatea care o oferă.

Tacos cu cartofi dulci

Dacă nu ai încercat până acum tacos, trebuie să o faci. Marele avantaj la această mâncare mexicană este că poți să alegi singur cu ce să umpli acele lipii mexicane, adică tortillas, doar că va trebui să fii bine inspirat.

Sper să găsești inspirație în ingredientele de mai jos, pentru că te asigur că aceste tacos sunt delicioase, foarte ușor și rapid de preparat. Un mic sfat înainte de a te apuca de bucătărit: alege ingrediente sănătoase și cât mai naturale. Cum faci asta? Citind etichetele produselor. Ingredientele nu se caută în DEX și nici nu sunt greu de pronunțat. Vă asigur că unele le-am uitat până acasă, atât de complexe au fost. Iar de gustul unui produs bun îți vei da seama când ajungi acasă.

Brânză, ceapă verde, roșii deshidratate, pătrunjel, cartofi dulci, porumb

Iaurt natural de vacă Artesana

Brânză Artesana

Tacos cu cartofi dulci și brânză

Ingrediente:

3 lipii mexicane (tortillas)

100 grame de brânză Artesana cu nucă

60 grame de porumb dulce (boabe scurse din conservă)

5-6 roșii deshidratate

1 cartof dulce

1 legătură de ceapă verde

1 legătură de pătrunjel

1 linguriță ulei de măsline

sare

Pentru sos:

1 avocado bine copt

100 ml iaurt Artesana

sare, piper după gust

2-3 fire de pătrunjel

1 limetă

Preparare:

Cartoful dulce se curăță de coajă, se taie cubulețe și se trage la tigaie cu uleiul de măsline cam 10 minute. Eu l-am lăsat la foc mic și a ieșit perfect.

Mărunțiți roșiile deshidratate, ceapa verde și pătrunjelul.

Tăiați feliuțe subțiri de brânză cu nucă de la Artesana sau orice alt tip de brânză preferați.

Sosul de avocado îl obțineți pasând pulpa fructului de avocado bine copt, amestecați cu iaurtul, fie de capră, fie de vacă, sucul de la limetă, pătrunjel tocat mărunt, sare și piper după gust.

Când aveți totul gata, puneți la încălzit lipiile mexicane într-o tigaie neaderentă, dar fără strop de ulei. Încălziți lipia pe o parte timp de 30 secunde, o întoarceți, adăugați brânza și o mai lăsați pe foc timp de 30 de secunde. O luați de pe foc și adăugați roșii, porumb, cartofi dulci, ceapă verde, pătrunjel și sos de avocado.

Serviți cu poftă!

Tacos cu cartofi dulci și sos de avocadoIaurt natural de capră ArtesanaLipie mexicană cu cartofi dulci

Brânză maturată Artesana cu nuci

Lipii mexicane

Lasă un comentariu