Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Rulouri de dovlecel cu ciuperci

Rulouri de dovlecel cu ciuperci

Zilele trecute mă izbise pofta de maioneză. De fapt de o salată de țelină și morcov cu maioneză. Din toată experiența mea cu maioneza fără ou m-am ales cu două castronele generoase de maioneză vegană și raw vegană, așa că m-am pus pe gătit. Super rapid și super simplu! Rulouri de dovlecel cu ciuperci.

Rulouri de dovlecel cu ciuperci oyster

Pe vremea când eram mai tânără, glumesc!!! și veneam acasă lihnită de la serviciu, mâncam toate prostiile posibile dacă nu aveam chef să-mi gătesc. Mi se părea că mi-ar fi luat prea mult din timp gătitul, că trebuie să aștept prea mult până să mănânc, așa că apelam la chestii din supermarket deja gătite sau ambalate frumos la conservă. Acum constat în fiece zi că din mâinile mele ies în 2 timpi și 3 mișcări mâncăruri rapide, delicioase și sănătoase.

Ca o mică paranteză la cele de mai sus, la mine în casă se mănâncă maioneză vegană pe pâine. Atât este de bună! Dacă am fi vorbit despre maioneza cu ou, nu cred că mai era posibil acest lucru. Maioneză pe pâine? Voi ați testat-o? Cum v-a ieșit?

Dar să revenim la rulourile noastre. Nu mi-am propus să gătesc doar rețete rapide, doar că nevoia m-a împins în ultima vreme să gătesc mâncăruri rapide și sățioase. Iar cum frigiderul meu este aproape gol în permanență, am doar câteva borcane singuratice care vor dispărea o dată cu venirea verii și niște legume, rădăcinoase și salate care pleacă rapid și sunt înlocuite de altele proaspete.

Rulouri de dovlecel cu ciuperci si maioneza vegana

Rulouri de dovlecel cu ciuperci

Ingrediente:

1 dovlecel

2-3 ciuperci oyster mari sau alt tip de ciuperci

2-3 lingurițe de maioneză vegană/raw vegană

câteva fire de pătrunjel

2-3 căței de usturoi

sos de soia

sare, piper după gust

Preparare:

Tăiem dovlecelul pe lung în fâșii subțiri și ciupercile și le punem pe grătar pentru un minut. Pe fâșiile de dovlecel perpelite pe grătar se pun 2-3 feliuțe de ciuperci, un strop mai măricel de maioneză vegană/raw vegană sau cât vă place, pătrunjel tocat, usturoi mărunțit, sare și piper, se rulează și se servesc stropite cu sos de soia. Un deliciu!

Notă: am văzut ciuperci oyster și la Cora.

Ciuperci oyster 2

Rulouri de dovlecel

Rulouri de dovlecel cu ciuperci oyster si maioneza vegana

Lasă un comentariu