Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Maioneză vegană sau maioneză raw vegană

Maioneză vegană/maioneză raw vegană

Orice lucru bun se dă mai departe, așa că nu puteam să las bunătatea asta de rețetă de maioneză vegană/maioneză raw vegană neîmpărtășită. Uneori este greu să te apropii de vechile obiceiuri alimentare prin găsirea unui înlocuitor, cum ar fi maioneza, însă uneori mă întorc la vechile obiceiuri. Azi nu!

Maioneză vegană

Și bineînțeles că am savurat această maioneză vegană sau raw vegană, depinde de ce alegeți, cu o salată de țelină și morcov și încă un preparat super delicios: rulouri din dovlecel cu ciuperci oyster.

Luând în considerare cantitatea de ulei care se punea la clasica maioneză cu ou, eu zic că ce avem noi aici este mai light, chiar dacă vorbim de caju. Din 60 grame de caju mănânci 1-2 lingurițe de maioneză la o salată mare sau la niște rulouri cu legume. Moderația este succesul în tot ce ține de bucătărie și de siluetă. Nu-i așa? Prea mult dintr-un ingredient/preparat ar strica echilibrul din farfurie sau al corpului nostru.

Salata de telina si morcov cu maioneza vegana

Rulouri si maioneza vegana

Maioneză vegană/maioneză raw vegană

Ingrediente:

60 grame de caju hidratat minim 8 ore

3 linguri de lapte vegetal

½ jumătate de lingură de drojdie inactivă (pentru varianta raw vegană se fac 3 combinații de uleiuri presate la rece)

2 lingurițe de ulei de fistic presat la rece

½ linguriță de ulei din semințe de armurariu presat la rece (are un gust mai intens)

un vârf de cuțit de turmeric

sare după gust

Preparare:

Varianta de maioneză vegană: Caju se mixează bine în robotul cu lama în S, apoi se adaugă restul de ingrediente și se mixează în continuare până se obține o pastă cremoasă.

Varianta de maioneză raw vegană: Același principiu ca mai sus, doar că facem o combinație de 3 uleiuri presate la rece pentru a înlocui drojdia inactivă, punând câte o linguriță din fiecare.

Puteți folosi din multitudinea de uleiuri presate la rece: de avocado, de măsline, de fistic, de susan, din semințe de armurariu, de alune de pădure, însă măcar unul dintre ele trebuie să aibă un gust mai intens decât celelalte, așa cum este uleiul de măsline sau cel de susan.

De ce o combinație de uleiuri? Pentru că vrem un altfel de gust.

Spor la mixat uleiuri!

Rulouri de dovlecel cu maioneză vegană

Maioneza fara ou