Mâncare de mazăre cu praz
Tot ce este verde este bun și delicios. Iar dacă vorbim de mazăre verde, chiar și congelată, sunt prima care spune DA, iar azi mi-am preparat o crăticioară de mâncare de mazăre cu praz peste care am presărat câteva frunzulițe de pătrunjel verde, cules de mama mea înainte de a cădea zăpada.
Mazărea, dacă este consumată crudă, este bogată în vitamina C, deci nu avem nevoie doar de citrice sau alte fructe pentru a ne aduce aportul de vitamina C în corp. V-ați gândit vreodată că în mazăre se găsește vitamina C? Și calciu? Și norocul nostru că mai este și oleacă de vitamina K, bună pentru mineralizarea oaselor. Nu doar că mazărea este gustoasă, dar este plină de vitamine și minerale.
Pentru perioada iernii, îmi fac pachete atunci când mazărea este în plin sezon și pot să mă bucur de o mâncare bună oricând vreau. Nu știu cum faceți voi de obicei, dar mie îmi place să am un stoc generos de fructe și legume/leguminoase în congelator, culese din grădina mamei mele sau cumpărate de la oamenii harnici. Afinele, căpșunile, murele și agrișele le-am halit deja, acum mă uit cu jind la cireșele rotunjoare și la zmeura încremenită de frig.
Astă vară am fost leneșă și nu am desfăcut pulpa cireșelor de pe sâmbure, așa că stai să vezi când o să intru în ele ce mâzgăleală o să fie pe degetele mele. Dar bun tare o să fie sucul de cireșe în plină iarnă! Dar prăjitura mea favorită? Și mai bună!
Gata cu visarea, eu zic să treci la treabă că nici n-ai să te învârți bine prin bucătărie și mâncarea ta de mazăre va fi gata. Spor!
Mâncare de mazăre cu praz
Ingrediente:
400 grame mazăre congelată
150 grame praz
400 ml suc gros de roșii (se pot folosi și roșii mixate la blender)
1 lingură pastă de ardei roșu, rețeta explicată aici
sare, piper după gust
Preparare:
Într-un vas se toarnă o cană de apă și când dă în clocot punem mazărea să fiarbă. După 5 minute de fierbere, adăugăm prazul tocat și mai lăsăm să fiarbă 2-3 minute, apoi se pune sucul de roșii și pasta de ardei, se potrivește de sare și piper și după 2-3 minute stingem focul. Dacă credeți că este necesar, puteți lăsa mâncarea să fiarbă mai mult.